דבלה של השמחות: כך מכונת הפסטה תכין לכם עוגיות חגיגיות

דבלה היא עוגייה למיטיבי לכת ודורשת מיומנות, אבל אחרי שכולנו עברנו לפחות סדנת פסטה אחת בחיים, ויודעים לרדד לפטוצ'יני בצק דק דק או לפחות לעשות את עצמנו, הכל קטן עלינו. פשוט תעקבו בדייקנות אחרי ההוראות

בשנות השמונים כמעט לאף אחד לא היה מכונת פסטה בבית. אבל לנו הייתה. העניין הוא שלא ידענו שהיא מכונת פסטה. היה לה שימוש אחד בלבד: בכל שנה היא נשלפה בחודש אדר כדי להכין בעזרתה את הדֶבְּלָה, עוגיה שעד היום הטוניסאים והטריפוליטאים רבים עליה, כשכל עדה טוענת לבעלות על המתכון. מדובר בעוגיות העשויה בצק דק דק, המטוגנות בשמן עמוק ולאחר כן נטבלות בסירופ סוכר לימוני, שהטריפוליטאים קוראים לה לפעמים מניקוטי. המרוקאים, לעומת זאת, מוותרים על הטבילה בדבש, מפזרים עליהן אבקת סוכר במקום וקוראים להן פזואלוס (כשהם רוצים לטבול משהו בדבש, הם מכינים עוגיה מיתולוגית אחרת, את השבקיה, שבהחלט נותנת פייט לדבלה!).

דבלה היא עוגיה למיטיבי לכת ודורשת מיומנות, אבל אחרי שכולנו עברנו לפחות סדנת פסטה אחת בחיים, ויודעים לרדד לפטוצ'יני בצק דק דק או לפחות לעשות את עצמנו, הכל קטן עלינו. פשוט תעקבו בדייקנות אחרי ההוראות.

גם את המתכון הזה קיבלתי מבת דודתי זהר כהן. ואם לרגע התבלבלתם, גם אני וגם היא קרויות על אותה סבתא זהירה, כמו עוד מספר בנות דודות במשפחה המורחבת, אבל זה כבר עניין לטור אחר.

מתכון לדבלה:

רכיבים:

2 ביצים

כף שמן

קמצוץ חומץ

קמח כמה שנכנס

(ככה זה מתכון של מאמות אמיתיות, אני אגלה לכם שזה בערך בין כוס וחצי לשתי כוסות)

סירופ:

1 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

כפית סוכר וניל

גרידה ומיץ מחצי לימון

(ניתן להפחית בכמות הסוכר ולהכין סירופ פחות סמיך ויותר קליל)

אופן הכנה:

שמים את כל הרכיבים בקערה ולשים הכל ביחד. אם הבצק יבש אפשר להוסיף כפית מים.

לאחר הלישה נותנים לבצק מנוחה של שעה במקרר.

מחלקים את הבצק ל 8-10 חלקים, ומתחילים לרדד בעזרת מכונת הפסטה (נעזרים בקמח או קורנפלור לקימוח הבצק).

בפעם הראשונה מרדדים על שלב מספר 1 (הכי עבה).

בפעם השניה מרדדים על שלב מספר 5.

בפעם השלישית מרדדים על שלב מספר 7-8 לקבלת יריעה דקה. רוחב היריעה צריך להיות כ-3 סנטימטר. וארוכה, כן, גם מטר זה סבבה.

בסיר מחממים שמן עמוק על אש בינונית וכשהוא חם מספיק לוקחים ביד אחת מזלג, ביד השניה מחזיקים את יריעת הבצק מכניסים אותה לאט כאשר המזלג מגלגל אותה לצורת פרח/שבלול (זה החלק המאתגר).

מוציאים כשהבצק זהוב ולא מעבר. היא לא אמורה להיות שחומה אלא צהובה. 

מבשלים את מרכיבי הסירופ בסיר נפרד בין 15-20 דקות לקבלת סירופ סמיך וטובלים.

זהירות, לאחר הטבילה הניחו את הדבלות אחת ליד השניה ולא אחת מעל השניה כדי שהן לא ידבקו אחת לשניה ויישברו.

 

תגיות: מתכון לנשמהמתכונים

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}