מאפה פסטה קליל משאריות שצריך לחסל

היום נחסל חמץ עם מאפה פסטה וגבינות. בין יתרונותיו: גם ילדים אוהבים אותו, והוא מחסל על הדרך גם מלא גבינות שמתקרבות ל"פג תוקף" שלהן וגם פירורי לחם שצריך לסיים לפני החג

ושוב אנחנו נפגשים לטור נוסף בסדרת "מחסלים את החמץ בכיף". והפעם: מאפה פסטה. 

ולמה דווקא פסטה? כי תמיד יש לנו מלאי פסטה גדול מדי בארון, שאנו מגיעים איתו לשבוע האחרון של פסח ולא יודעים מה לעשות איתו, ולכן חכמים מחסלים מראש. 

הדרך האידיאלית לחסל חמץ היא קודם כל לפתח מודעות לגבי כמות החמץ שיש לנו בבית. עושים את זה הרבה לפני "שבוע לפסח". יש אנשים שמתחילים את התהליך עוד בט"ו בשבט, אני מתחילה אותו בפורים, אבל גם עכשיו, שבועיים לפני פסח, זה לא לגמרי אבוד. פשוט להתחיל לסדר ארונות ולרכז את כל החמץ: פתיתים, טורטיות, פסטות, במגירה אחת גדולה. אותו כנ"ל במקרר ובמקפיא: לסדר, למיין ולהקצות מקום של כבוד לפחמימות. בכל פעם שמגיעים לשלב ארוחת צהריים או ערב לפתוח את המגירה, לתת מבט, ולשאול את עצמינו: "ובכן, מה אנחנו יכולים לחסל היום? טוסט טורטיה? פתיתים עם ירקות, או אולי מאפה פסטה". אז היום - מאפה פסטה.

למה דווקא מאפה פסטה וגבינות? כי הוא אחת הדרכים היותר כייפיות ליהנות מפסטה. וכי הוא נאכל גם ע"י ילדים שהפייבוריט שלהם הוא "פסטה בלי כלום", הוא מחסל על הדרך גם מלא גבינות שמתקרבות ל"פג תוקף" שלהן וגם פירורי לחם שצריך לסיים לפני החג, והוא סביר גם אחרי חימום במיקרו של העבודה ביום למחרת. 

ועל מנת לעשות את זה הכי קל שאפשר, המתכון הפעם הוא מתכון גנרי ממה שיש בבית

רכיבים:

500 גרם פסטה קצרה

200 גרם גבינות קשות מגורדות ממה שיש (פרמזן, גאודה, מוצרלה)

50 גרם גבינות מלוחות מפוררות (בולגרית, פטה, צפתית)

400-500 גרם גבינה רכה (רצוי גביע אחד של קוטג' במשקל 250 גרם +  גביע מתחלף של גבינה לבנה או שמנת חמוצה או ריקוטה או כל דבר אחד בסגנון)

2 ביצים גדולות או 3 קטנות

תוספות אפשריות: ירקות קצוצים וחלוטים או מטוגנים קלות (בצל, פלפלים, ברוקולי, תרד, פטריות, קישואים וכו')

פירורי לחם 

שמן זית

לא, אין צורך במלח.

הוראות הכנה:

לבשל את הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן ולסנן.

לערבב בקערה את הגבינות הקשות והמלוחות, הגבינה הרכה, הביצים והירקות (אם החלטתם לשלב).

להוסיף את הפסטה המבושלת ולערבב היטב.

להוסיף תוספות לפי הטעם.

לערבב פירורי לחם עם כפית שמן זית עד שכולם מצופות ולפזר מעל המאפה ( אם יש תרסיס שמן אפשר לפזר את פירורי הלחם ולרסס מעל).

לשפוך את התערובת לתבנית משומנת.

לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 30-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

תגיות: מתכון לנשמהמתכונים

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}