תמונת אילוסטרציה תמונת אילוסטרציה

עוגת שוקולד לפסח של סבתא של אלחנן קלמנזון הי"ד

סיפורו של אלחנן קלמנזון, איש מוסד וקצין במילואים שנהרג בקרב בשמחת תורה במהלך חילוץ עשרות תושבים מקיבוץ בארי, נגע במיוחד לליבי. במדור זה אחלוק אתכם את המתכון של העוגה הפסחית האהובה על אלחנן הי"ד

אלחנן קלמנזון, איש מוסד וקצין במילואים, הפך לגיבור לאומי לאחר שנהרג בקרב תוך כדי חילוץ תושבים מקיבוץ בארי בשבת של ה-7 באוקטובר. עם פרוץ מתקפת הפתע, אלחנן ואחיו מנחם יצאו מעתניאל לעוטף עזה, בבוקר החג, כדי לסייע לתושבים. יחד עם איתיאל זהר, בן דודו של אלחנן, הקימו את "צוות אלחנן". תחת אש כבדה, חילצו השלושה עשרות רבות של תושבים מקיבוץ בארי, תוך הפגנת אומץ לב יוצא דופן ונכונות להקריב את חייהם.

סיפורו של "צוות אלחנן" הוא אחד הסיפורים היותר הירואיים מאותה שבת מקוללת, והוא נגע עמוק בליבי, ולכן אני כל כך מתרגשת להביא לכם את המתכון הבא, עוגת השוקולד שאלחנן אהב.

לפני כ-20 שנה השיקה משפחת קלמנזון חוברת המאחדת את כל המתכונים האהובים של סבתם, כאשר כל נכד "המליץ" על מתכון אחר שלה. אלחנן המליץ על עוגת השוקולד הנוסטלגית של פסח, וכך כתב: "בצורת. פסח. אין קמח, יש תפוחי אדמה. אך אל חשש, לסבתא יש עוד מתכון סודי לשלוף. עוגת שוקולד טעימה לזלול ולנשנש, חבל שרק בפסח אותה נחסל"

עוגת שוקולד לפסח שאלחנן אהב

רכיבים:

150 גרם שוקולד

כוס סוכר

2 כפת יין

150 גרם מרגרינה (כך לפי המתכון המקורי, מן הסתם תוכלו להחליף לחמאה לגרסה חלבית)

6 ביצים

כוס ורבע קמח תפו"א

שקית אבקת אפיה.

הוראות הכנה:

הכנת קרם שוקולד: ממיסים יחד את השוקולד, היין, וחצי כוס סוכר לתערובת אחידה.

מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.

מוסיפים לתערובת השוקולד את המרגרינה, החלמונים, קמח תפו"א ואבקת אפיה.

מקציפים את החלבונים בנפרד יחד עם חצי כוס סוכר.

מוסיפים בעדינות את תערובת השוקולד לקצף בתנועות קיפול.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום 170-180 במשך כ-45 דקות.

 

 

תגיות: מתכון לנשמהמתכונים

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}