גלילות מצה שכיף לקחת לטיולים של פסח

הרבה לפני ש'בורקס של פסח' יצא לחנויות, במשפחות רבות הכינו בורקס ביתי, ולמעשה גלילות מצה. הנה המתכון המנצח של אפרת, עם מלית משודרגת במיוחד

עבור הרבה משפחות, כשמדברים על "בורקס של פסח" לא מתכוונים להמצאה הטרנדית של בורקס מדפי אורז (שכבודה במקומה מונח) אלא לגלילות מצה. כזה הוא הבורקס של אפרת שי, עו"ס קלינית במקצועה ומנהלת בית קפה בעברה, שלא דומה לבורקס רגיל בשום צורה. בורקס רגיל אפוי - הנוכחי מטוגן, בורקס רגיל עשוי מבצק מתפצח ופריך- הנוכחי ממצות רכות, אבל זה היופי בפסח, עולם האסוציאציות הקולינרי שלנו מתרחב להפליא כדי לייצר אלטרנטיבות. 

את המתכון קיבלתי ממנה אי שם, כשערכתי חוברת מתכוני פסח לקהילת "פודוס- פודי'ז שומרי כשרות", הקהילה הקולינרית שאני מנהלת. והתאהבתי בו מייד. לדבריה המתכון הוא מתכון ילדות עם שורשים ירושלמים שאמא שלה הייתה מכינה כאוכל לדרך לטיולי חול המועד, אבל את הפירה המקורי היא שדרגה עם בשר, בצל ופטריות, כך התקבלה מלית יציבה ורבת טעמים שכולם אוהבים, וגלילות שמשלבות בין חגיגיות ליומיומיות - בול לחול המועד.

רכיבים ל-20 גלילות:

10 מצות

3 תפ"א

250 גרם בשר טחון

קופסת פטריות

בצל גדול

שמן לטיגון

פלפל מלח

ביצה

אופן הכנה:

  1. מרטיבים את המצות ושמים בתוך מגבת רטובה כדי שיתרככו.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים קלות ומועכים לפירה
  3. מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות ובשר טחון ומתבלים במלח ופלפל
  4. מערבבים את הפירה עם תערובת הבשר 
  5. חותכים כל מצה ל2 שמים מלית בקצה ומגלגלים. 
  6. טובלים כל גלילה בביצה ומטגנים. 
  7. טורפים.

טיפ: ניתן להכין את אותן גלילות במלית חלבית שבה מיקס גבינות (כגון פטה, בולגרית, מוצרלה או עמק מגורדות) מחליף את הבשר.

תגיות: מתכון לנשמהמתכון לפסח

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}