מה עושים מחלב מרוכז? עוגת גבינה ממכרת, למשל
סודה של העוגה נעוץ בשילוב של גבינת השמנת עם החלב המרוכז, שיוצר קרמיות לא שגרתית. לא מדובר בעוגה גבוהה אלא בעוגה נמוכה שמלכי ממליצה להגיש כחיתוכיות אלגנטיות שלא ניתן לעמוד בפניהן
לכל כותבת טור יש גאנט. מעין טבלת תוכן שהיא המקום אליו מתנקזים כל הרעיונות. את הגאנט פתחתי בתחילת השנה, ואני כל הזמן מעדכנת אותו עם הצעות למתכונים שהופכים כל שבוע לטור חדש. מטבע הדברים לכל גאנט יש צווארי בקבוק, שבועות שבהם היצע הרעיונות הוא גדול, בעוד שיש שבועות שבהם אני צריכה לגרד מתכונים מתחתית התודעה. השבוע שלפני חג השבועות הוא אחד מצווארי הבקבוק המשמעותיים, כי יש לי רק משבצת אחת או שתיים לאלף אפשרויות. במה נבחר: קיש עגבניות או לזניית פטריות? פסטה עם שמנת או עוגה מפונפנת?
חשוב לי שתבינו את עומק ההיצע, כדי שתדעו עד כמה אני מחזיקה מהמתכון הבא, בו בחרתי בסוף.
מדובר בעוגה סופר טעימה שגליתי בסרטון יוטיוב של קונדיטורית בשם מלכי אדלר, שהכנתי עשרות פעמים. מלכי היא רואת חשבון מבני ברק שיצאה לפני כמה שנים להגשים חלום והפכה לקונדיטורית. את כל התשוקה שלה לדאטה ומספרים, היא המירה לכמויות וגרמים (ומי שמבין קצת בקונדיטוריה יודע עד כמה דיוק חשוב), ולמרות שהלקוחות שלה, וגם התלמידות שלה, מקבלים קינוחים סופר מורכבים (לטעום או להכין), עוגת הגבינה הזו קלה להפליא ונמצאת בחוסר הלימה מוחלט לטעם שלה. בעיני היא העוגה האידיאלית לאמא השוקעת או למארחת המפוזרת שיודעת שלמרות שהתורה נמשלה לדבש וחלב, זה לא אומר שתורה לעבוד קשה.
הכמות מתאימה לתבנית בגודל 30.X20
חומרים:
תחתית:
200 גרם פתיבר
100 גרם חמאה מומסת
4 כפות סוכר
עוגת גבינה:
500 גרם גבינת שמנת 30%
4 ביצים
600 גרם חלב מרוכז
כפית משחת ווניל
מעט מלח
ציפוי גנאש:
150 גרם שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
תחתית:
טוחנים את הפתיבר לפירורים דקים.
מוסיפים חמאה מומסת וסוכר.
שוטחים בתבנית ואופים בחום של 160 מעלות 10 דקות.
עוגת גבינה:
מערבבים את כל חומרי העוגה ויוצקים על תחתית הפתיבר.
שמים את התבנית בתוך תבנית נוספת עם מים ואופים 45 דקות.
מקררים כמה שעות במקרר.
גנאש ציפוי:
מחממים שמנת לסף רתיחה.
יוצקים על השוקולד ומחכים כ-30 שניות.
טוחנים בבלנדר מוט ויוצקים על העוגה הקרה.
העוגה טובה גם בהקפאה.