הפולקעס המגויירים של KFC. קרדיט תמונה: זוהרת ניר כהן הפולקעס המגויירים של KFC. קרדיט תמונה: זוהרת ניר כהן

פולקעס מגויירים - KFC בגרסה הכשרה

כשגרנו בפילדפליה למשך סמסטר אחד נהגתי לטייל ברחובות הדאון טאון ולהריח את ניחוחות העוף המטוגן שעלו מחנויות KFC. לכן כל כך שמחתי כשהשף הישראלי ששהה באמריקה, יהודה ג'ייקובס גילה לי את הסוד שלו ל-KFC פריך וקריספי, ממש כמו בחו"ל

לפני שמונה שנים ארזנו את הפקלאות, סיבלטנו את הבית ונדדנו לסמסטר בלתי נשכח בפילדלפיה בעקבות הפוסט דוקטורט של האורי שלצידי. הרבה זכרונות טובים יש לי מהמסע האמריקאי הזה (ובראשם סשן בחירות היסטרי והיסטורי בסופו נבחר טראמפ), אבל כאן אנחנו עוסקים בקולינריה. מה יש לומר על קולינריה אמריקאית? היא מוגזמת, היא מושחתת, היא אקלקטית, היא מלאה ברטבים, היא פיוז'ן של מטבחי מהגרים שלקחו ושמו בתוך מכשיר הגברה. מתוק, חמוץ, חריף, מלוח, צ'יזי, קריספי - כל אחד מהטעמים והמרקמים הופך לגרסה המוקצנת של עצמו. אבל מה? טעים. אי אפשר שלא.

בשעות שבהן אורי בילה באוניברסיטה והותיר אותי לבד עם תינוק, יצאתי כל פעם למסע אורבני אחר ברחובות הסואנים של דאון טאון פילי. ואחד הדברים הכי זכורים לי הוא הקנאה, הקנאה באנשים שאכלו ב-KFC. מוסד אמריקאי ידוע שמוכר שוקיים של עוף בציפוי פריך שטוגנו בשמן עמוק ואיחם נישא למרחוק. כשחזרתי לארץ החלטתי להכין בבית ואז גיליתי שזה לא כל כך פשוט, כי חלק מהסוד של העוף הינו המשרה המיוחד שמרכך אותם, המבוסס על ריוויון, לכן כל כך שמחתי כשהשף האמריקאי יהודה ג'ייקוב (שאגב, כיום גר בכלל בקנדה) גילה לי את הסוד שלו ל-KFC פריך וקריספי, ממש כמו באמריקה. ג'ייקוב מנהל קהילה של אמריקאים חובבי אוכל כשר בישראל בשם Israeli foodies מנחה סדנאות בישול, ומבשל אוכל כשר בכל רחבי העולם.

"בתור אמריקאי שעלה לארץ והכיר kfc ידעתי שהאתגר שלי הוא לפצח את המתכון! מדובר במתכון שהשקעתי בו הרבה מחשבה כמו איך להחליף את הרוויון, לדיעק את תיבול, וליצור תערובת קמחים אותנטית, כדי שהכל יהיה כמה שיותר קרוב למקור ואני מרגיש ממש גאווה במתכון כי הוא מוצלח ומאד טעים!"

 

מתכון ל kfc ביתי

למשרה:

  • 1 קילו שוקיים
  • 1 ליטר חלב סויה ללא סוכר
  • 3 כפות חומץ
  • 3 כפות סרירצ'ה או צ'ילי גרוס
  • שמים הכל בקערה ונותנים לעוף לשבת 1-4 שעות במקרר.

מתכון לתערובת הקמחים:

  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס קמח תפוח אדמה
  • 1 כוס קמח אורז
  • 5 כפות קורנפלור
  • 4 כפות שום גבישי
  • כף אבקת חרדל
  • 2 כפיות פלפל שחור
  • 3 כפיות מלח
  • כפית טימין
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • לערבב הכל ביחד בקערה, ולשים בצד.

המשך הכנה:

  1. מוציאים את העוף מהמקרר, מוציאים מהמרינדה ומכניסים אותו לתערובת קמח, מערבבים טוב טוב את העוף עד שכולו מצופה. שמים במגש את כל העופות ונותנים להם לנוח חצי שעה עד שעה כדי שהציפוי יידבק לעוף.
  2. מחממים ליטר שמן לטיגון בסיר סוטאז' ומחכים שהשמן יגיע לחום של 175 מעלות.
  3. אחרי שהעופות נחו, והשמן מספיק חם, מטגנים את העוף שש דקות כל צד, ומוציאים כשהוא זהוב וקריספי. מניחים על רשת לייבוש ולא על נייר סופג!
  4. צריך לתת לציפוי להתייבש עד הסוף ולחכות חמש דקות שהנוזלים יחזרו והציפוי יהיה מושלם.

בתאבון!

תגיות: אוכל

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}