כריכים לבית הספר שאפשר להכין כבר מהלילה
אם גם אתם ממהרים בבוקר ולא נותר לכם זמן להכין ארוחות מושקעות לילדים היוצאים לבית הספר, הנה רשימת רעיונות של כריכים מזינים וטעימים שאפשר להכין כבר מהלילה – ושהילדים יאכלו עד הסוף
אין מה לומר, אני מעריצה את האימהות שקמות כל בוקר עם חדוות בישול, ומכינות לילדים פנקייקים טריים וכריכים עם חביתות. סצנות הבוקר הקולינריות מככבות בהרבה סדרות אמיקראיות והן תמיד הרשימו אותי, אבל בואו נודה, למי יש זמן בבוקר, הרי רוב מוחלט של הזמן הולך גם ככה על לחפש לילד א' את נעל הספורט של רגל שמאל ולילד ב' את הסנדל של רגל ימין, אז להכין חביתות חמות?
לכן בטור הפעם אתמקד ברשימת רעיונות, חלקם בנאליים וחלקם קצת פחות, של כריכים שאפשר להכין מהלילה, והם נשמרים סבבה, טעימים ומזינים.
בואו נתחיל עם כריכים מתוקים, כי אלו הכריכים שאני יכולה להבטיח בוודאות שלא יחזרו בקופסה. לנו ההורים הכינו ממרח שוקולד וזה היה מקובל ולגיטימי וגם טעים, והאמת שגם לי יש ילדים שאוהבים ממרח שוקולד, אבל מה שהם לא יודעים זה שאני עושה להם מניפולציות על ממרח השוקולד ומורידה 60% מכמות הסוכר שלו, אם לא יותר.
ממרח שוקולד-בטנים מופחת סוכר
מצרכים:
- קופסת ממרח שוקולד שחסלתם 60% מהכמות שלה ונשאר שם 40%
- חמאת בטנים טבעית להשלמה
אופן הכנה:
- להוסיף כף אחר כף ולערבב היטב.
- לאחר שהוספתם את כל הכמות, תטעמו. בגדול זה אמור להיות מתוק מספיק. אם זה לא, תוסיפו כפית דבש, אם זה לא מספיק שוקולדי, תוסיפו כפית קקאו.
- אם אתם חוששים שהילדים שלכם ירגישו, תתחילו בצורה הדרגתית. בהתחלה תכינו ממרח מכף ממרח שוקולד וכפית ממרח בטנים, בשלב הבא תשנו ליחס 50% של כף כף, אחר כך לכף בוטנים וכפית שוקולד. כשהם מתחילים להתלונן תוסיפו דבש.
ממרח שוקולד-טחינה מופחת סוכר
אותו דבר רק עם טחינה גולמית, אלא שהפעם כדאי להקפיד על טחינה לא משומשום מלא, כי היא עדינה יותר (הטחינה המלאה בעלת מרירות), או לשלב.
אם אתם רוצים לשדרג את הממרח ולעדן אותו, אתם יכולים לשלב גם בממרח קשיו טהור, ממרח שקדים וכו'. אפשר לגמרי לעשות כל מיני שילובים של ממרחי אגוזים שקניתם בחנות הטבע הסמוכה ולערוך ניסויים.
רוצים לוותר לגמרי על ממרח השוקולד? גם זה אפשרי. קחו כל ממרח אגוזי (בטנים, קשיו, טחינה, שקדים) והוסיפו לו קקאו לשוקולדיות וממתיק טבעי (מייפל, דבש, סילאן). ערבבו.
אימהות משקיעות במיוחד מוזמנות להכין נוטלה בייתית מאגוזי לוז קלויים טחונים במעבד מזון בתוספת קקאו (או שוקולד 60% ממוס למתפנקים) ומייפל.
ממרח חלבה ביתי
אותו דבר, רק בלי שוקולד. לוקחים טחינה גולמית טעימה (זה קריטי, תטעמו אותה לפני), ממתיקים בממתיק טבעי (כאמור: דבש, מייפל או סילאן) ומשלבים ממרח שקדים או קשיו כדי לעדן. נשמר בקופסה לאורך זמן מחוץ למקרר, כמו כל שאר הממרחים הקודמים.
ויאללה למלוחים!
- טוסט שמכינים בלחמניה מהלילה (עם גבנ"צ, רוטב פיצה/קטשופ, ותוספות כמו זיתים לפי הטעם) ורק שמים בטוסטר בבוקר. לא לשכוח לעטוף בנייר פרגמנט ונייר כסף לשמירת חמימות. ואפשר גם בלי להכניס לטוסטר בכלל. הרבה ילדים אוהבים גבנ"צ גם באופן טבעי.
- פסטרמה עם רטבים שילדים אוהבים (אני אוהבת להכין רוטב ממיונז + רוטב ברביקיו + רוטב צילי מתוק). המשקיעים יכינו בבית, השוקעים יקנו בסופר. בסוף מה שיכריע אם זה טעים או לא אלו הרטבים שתוסיפו. שאגב, ניתן גם להחליף אותם פשוט בחומוס.
- סלט טונה, ביצים, מלפפון חמוץ קצוץ (אם אוהבים) ומיונז. כמה פשוט ככה טעים. הילדים לא אוהבים מיונז, תחליפו במיוקטש. לא אוהבים מלפפון חמוץ? ותרו עליו. לא אוהבים טונה? תכינו רק סלט ביצים. לא אוהבים לא טונה ולא ביצים? סורי, אין לי פתרון.
- גבינת שמנת או עיזים (ודווקא הן, כי הן לא מימיות ולא מרטיבות את הלחמניה כמו גבינה לבנה או קוטג') עם רוטב פסטו, טפנד זיתים או למתקדמים- רוטב גבניות מיובשות וזיתי קלמנטה.
- ארוחת בוקר מפורקת. כי מה לעשות, רוב הילדים שלנו אוהבים "שזה לא נוגע". ארוחה מפורקת מכילה פחממה חלבון וירק, פשוט בנפרד.
אופציות לפחמימה: פסטה בלי כלום מאתמול, מיני פיתה, פיתה זעתר שהכנתם בתנור, קרקרים, גריסיני (יש גם אחלה גריסיני כוסמין).
אופציות לחלבון: עיגולי מוצרלה, מקלות גבינה, מיני קוטג', ביצה קשה, משולש גבינה מותכת.
אופציות לירק: עגבניות שרי, מלפוונים קטנים, רצועות פלפלים, מקלות גזר, זיתים מגולענים וכו'. ותמיד כיף גם להוסיף פרי.
היתרון של הארוחה הזאת: אין צורך לחכות להפשרה של הלחמניה או הפיצה וקל יותר לתקתק אותה.
אין פה חידושים גדולים, אבל יש פה דברים שניתן לשלוף בכל ערב בו המח מתאפס ומתרוקן וכל מה שאנחנו רוצים זה לסגור את היום כשהמשימה הזאת מאחורנו, ולדעת שהקופסה תחזור ריקה.