קדירת עוף חגיגית עם שזיפים ובטטה קדירת עוף חגיגית עם שזיפים ובטטה

קדירת עוף חגיגית עם שזיפים ובטטה

כידוע, המתיקות חוגגת בשולחן ראש השנה ולא רק בסימנים. הנה מתכון מתוק וחגיגי במיוחד לקדרת עוף עם שזיפים ובטטה שכל המשפחה תאהב

אחד הדברים שהכי מאפיינים את ארוחות ראש השנה, זו המתיקות. ולא, אני לא מדברת על התפוח בדבש, התמרים, או הרימונים. ברוב המשפחות תוגש לשולחן גם סדרת תבשילים שיש בהם מתקתקות כלשהי, מהצימס האשכנזי עד הטנזיה של מרוקו, טוניס וטריפולי. האיחול, שהלוואי ויתגשם סוף סוף, "שתהא עלינו שנה טובה ומתוקה", לא מצטמצם רק לסימנים ולקינוחים: הדבש והסילאן חוגגים בקדירות החג ללא מעצורים, מעמיקים את טעמו של כל נתח בשר, מזוגגים בנדיבות יתרה על כל מנת עוף, ועוטפים בקטיפתיות כל עלה עדין של חסה סלנובה. ואולי זו הסיבה שאנחנו כל כך אוהבים אותה כל כך.

כל מי שמתכנן תפריט לארוחה יודע שצריך להיזהר עם מנות כאלה. שהקסם שלהם הוא במינון, ובשילוב עם מנות נוספות שנותנות לה קונטרה, כדי שהארוחה לא תהפך כולה לקינוח אחד גדול בטעם טריאקי, שום ודבש (למרות שהילדים מאד אוהבים את הרעיון).

ולאחר שאמרתי את זה, הרי לכם מנה נוספת פוטנציאלית שאני מזמינה אתכם להכניס לרפרטואר המנות שהופכת את שולחן החג למתוק וחגיגי במיוחד. אבל דיר בלאק, תכינו את הלשון מהשבוע שעבר ואת מנת בשר הראש מלפני שנה בשביל לאזן, כן?

 

רכיבים

  • 2 בצלים גדולים
  • בטטה גדולה או שתי בטטות קטנות-בינוניות
  • 6-8 מנות עוף (שוקיים וכרעיים)
  • שליש כוס שמן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • סילאן
  • כף סויה
  • 10-15 שזיפים מגולענים.

 

אופן הכנה

  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים בסוטאג' גדול ללא שמן, נותנים להם שלוש-ארבע דקות להיחרך ואז מוסיפים שליש כוס שמן, נותנים לשמן להתחמם היטב ובנתיים מערבבים עם כף עץ.
  2. מוסיפים את מנות עוף ונותנים להן להזהיב, הופכים .
  3. מוסיפים את התבלינים: חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל לבן, רבע כפית קינמון, כף סויה ושלוש כפות סילאן.
  4. מוסיפים חתיכות של בטטה גדולה חתוכה גס (או שתי בטטות קטנות).
  5. מוסיפים קצת פחות מכוס מים ומורידים את הלהבה לאש נמוכה ומוסיפים שזיפים שטופים ומגולענים.

 

ועכשיו יש לכם שתי אופציות: ניתן להחליט שמעבירים את כל התכולה לתבנית פיירקס, שמכסים בנייר אפיה וכסף ושולחים לתנור על חום 170 מעלות לכשעה וקצת, או שניתן להשאיר על אש נמוכה לפרק זמן דומה, עד שהעוף מתרכך והנוזלים מצטצמים.

בכל מקרה, גם אם בחרתם להשאיר בתנור וגם אם על הגז, מומלץ להוריד את הכיסוי או המכסה ולתת השחמה בתנור על גריל עליון (רק תקפידו לוודא שהסוטאז' אינו בעל ידיות מפלסטיק ובטוח לשימוש בתנור).

תגיות: אוכלמתכונים לראש השנה

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}