פריקסה להמונים - כי מישהו צריך לגוון את ערב הלביבות

פריקסה הוא מאכל אירוח גאוני. הוא קודם כל טעים. אבל מעבר לעובדה שהוא טעים, הוא משחרר אתכם כמארחים מלצלחת ולהגיש. אתם מרימים בופה קליל והאורחים מרכיבים לעצמם את הביס

נר ראשון. סיימתם לשיר מעוז צור ויש סיכוי שברגעים אלה ממש אתם מתכננים את התפריט לערב הלביבות המשפחתי שלכם, ומתלבטים אם ללכת על לביבות בטטה או לביבות ברוקולי, אז קודם כל - סטופ. תעזבו רגע את הרעיון של הלביבות ותקשיבו לאמא שלי - ערב פריקסה. ולמה? כי פריקסה הוא מאכל אירוח גאוני. הוא קודם כל טעים. אבל מעבר לעובדה שהוא טעים, הוא משחרר אתכם כמארחים מלצלחת ולהגיש. אתם מרימים בופה קליל והאורחים מרכיבים לעצמם את הביס - כל אורח יכול שלשלוט במה שנכנס לו לפה. וזה לא משנה אם הוא אוהב חריף או שונא, טבעוני, צמחוני או אוכל כל. מגוון התוספות מספיק רחב כדי לאפשר משחק קולינרי, החל מהביס הכי עדין, עד הביס הכי בועט.

 

מצרכים לפריקסה עצמו

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים / שקית של שמרים טריים / קוביה של שמרים טריים.

2 כפות סוכר גדושות

כף מלח שטוחה

מים בין 600 מ"ל (3 כוסות שתיה חמה חד פעמיות)

רבע כוס שמן בבצק

כף ערק/וודקה/ברנדי

 

אופן הכנה

מניחים בקערה את השמרים והסוכר בצד אחד, המלח בצד השני של הקערה (ניתן להוסיף את המלח בשלב הבא).

פריסה צריך לישה טובה וארוכה, לפחות 8 דקות, רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ביד. אימון טוב לשרירי הזרועות.

מבצעים התפחה ראשונה בקערה למשך שעה, כאשר הקערה מכוסה בניילון ובמגבת מטבח.

מחלקים את הבצק על משטח משומן/ מקומח, בין 18-25 כדורים, תלוי בגודל הרצוי, יוצרים צורה של פריקסה ומניחים על ניירות אפיה גזורים, כדי שיהיה קל להרים אותם ולשחרר בשמן הלוהט. 

מבצעים התפחה שניה - לפחות חצי שעה.

מטגנים בשמן עמוק בין 180-200 מעלות עד להזהבה בואכה השחמה.

 

נותנים לזה קצת להתקרר, וממלאים בכל טוב.

 

תוספות:

סלט תפוחי אדמה וביצה - קוביות של תפוחי אדמה מבושלים וביצים קשות, מתובלים בשמן צמחי, מלח ופלפל.

טונה שסיננתם משמן ופוררתם במזלג.

סלט קצוץ קטן של עגבניה, מלפפון ופלפלים. ללא בצל (שיתאים לכולם). מתבלים בפשטות עם לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

אם בא לכם בצל, נסו סלט בצל וסומאק- משרים רצועות בצל סגול/לבן דקות עם חצי כפית מלח לריכוך, משהים חצי שעה, שוטפים היטב, סוחטים מנוזלים, מוסיפים שוב מלח, סומאק ולימון.

סלט כרוב לימוני במתכון הביתי האהוב עליכם.

אריסה אמיתית או כל חריף אחר שיש לכם בבית (הטוניסאים יעלבו, אבל גם סחוג הולך)

לימון כבוש - פרוסות או ממרח.

זיתים מגולענים מכל הסוגים (אנחנו אוהבים טסוס, כלומר שחורים ומקומטים).

פרוסות מלפפון חמוץ.

אצלנו בבית זה לא הולך עם חומוס ולא עם טחינה, ואבוי למי שיציע, אבל אצלכם בבית תעשו מה שאתם רואים לנכון. אני לא שם כדי להציץ ולנזוף.

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}