סלט שבעת המינים לסוכה
מארחים בסוכה? הוראות הכנה לסלט פירות נהדר שעושה שימוש בפירות שיש לכם בבית, באגוזים שאתם אוהבים, בחסה, ואם תרצו - גם בגבינה
כשהייתי ילדה, החג שהכי אהבתי היה חג סוכות. אולי אפילו יותר מפורים (שתמיד היה, עבור הילדה החולמנית שהייתי, חג המוני ורועש). כל שנה, בחג סוכות, נסענו לסוכה של סבתא שלי במושב ברכיה. יש לי המון זיכרונות מהביקורים הללו, כמו בצירת אחרוני הענבים בכרם הקטן, ותחרות סוכות מקושטות שהכרזנו עליה בעצמנו, ובשמה יצאנו לעבור מבית לבית ולבקש לראות את הסוכה כדי להחליט האם היא מועמדת ראויה להפוך להיות הסוכה הכי יפה במושב.
אחד הדברים שהכי אפיינו את הסוכה של סבתא שלי, וחלק נכבד מהסוכות במושב, היה קישוטים המבוססים על שבעת המינים: "פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל". לא פירות מפלסטיק. הפירות עצמם ממש - ענף תמרים, רימונים וזרי שיבולים, שהיו תלויים ברחבי הסוכה במקום שרשראות מנצנצות תוצרת סין.
בהשראת אותם פירות, החלטתי להביא הפעם מתכון בסיסי של סלט חסה המשלב בתוכו פירות עונתיים ואגוזים. זה סלט נהדר כי הוא ורסטילי, גמיש, ופשוט מושלם לאירוח סתווי בסוכה.
ולא, לא תקבלו מתכון הפעם, אלא פשוט הוראות הפעלה שייעזרו לכם להפיק אותו ממה שיש בבית.
רכיב א' - חסה
זו יכולה להיות חסה סלנובה, חסה לליק (מסולסלת), חסה ערבית (העלים הפנימיים), לקט עלי בייבי לסלט, או בלנד של כולם יחד. ממליצה מאד-מאד לשלב גם עלי אנדיב שמעניקים מרירות עדינה שמאזנת את הטעמים ומשתלבת באופן נפלא בסלט המתקתק.
רכיב ב' – פרי/ פירות חתוכים
בגזרת פירות משבעת המינים המומלצים הם תאנה (שצריכה להיות בול במרקם הנכון, לא רכה מדי ולא קשה ממש), ענבים לא משנה באיזה צבע, ורימון, שגם מוסיף אלמנט קראנצי. כמובן שניתן לבחור גם בפירות אחרים, כמו תפוח ירוק שהוא לגמרי מסימלי החודש, נקטרינה, מנגו או אגס. שני פירות יספיקו.
רכיב ג' - אגוזים
מלך, קשיו, פקאן או שקדים. טבעיים או קלויים. מומלחים או מתוקים. לאט לאט תמצאו את ההעדפה שלכם. אני אוהבת לשלב בין קשיו מלוח או פקאן טבעי (אפשר גם פקאן סיני מסוכר, רק לקחת בחשבון שבשילוב עם הפירות ועם הרוטב המתקתק, זה יכול להיות טו-מאצ').
רכיב ד' - רצועות דקות של בצל סגול
שונאי הבצל יכולים לוותר. בעיני הוא הכרחי כדי לא להפוך את הסלט לסלט פירות אלא להשאיר אותו בגזרת הסלטים.
רכיב ה' - גבינה, רשות
מעל אני אוהבת לפזר גבינה כמו פטה כבשים או טבעות גבינת עיזים. היא מוסיפה קיק של מליחות ומקפיצה את הסלט למעלה (בארוחות בשריות אפשר לתת למליחות מענה אחר, למשל בשילוב אגוזי קשיו קלויים ומומלחים).
כל הטוב הזה נעטף ברוטב לסלט שתכינו לפי ההרכב הבא:
כחצי כף חרדל דיז'ון איכותי (אפשר לשלב חרדל דיז'ון וגרגירים)
כף דבש / סילאן (7 המינים!)/ מייפל
שליש כפית מלח
כף מיץ לימון
3-4 כפות שמן זית (עוד 7 המינים!)
לשים הכל בצנצנת ולשקשק.
לטעום ולתקן תיבול.
אפשר להכפיל כמויות ולשמור במקרר.
שופכים את הרוטב על הסלט. מערבבים.
יוצאים לסוכה היפה שלכם לאכול אותו.