מהי אי סבילות לחלב, ואיך תדעו אם אתם סובלים ממנה?
סובלים תכופות מכאבי בטן, גזים, בחילות או שלשולים כרוניים? ייתכן שבכל אשם האנזים לקטאז, האחראי על פירוק הלקטוז שבמוצרי החלב
- שירה דאבוש
-
אא
אי סבילות ללקטוז מתרחשת כאשר גופו של אדם אינו יכול לפרק את הסוכר בחלב (המכונה לקטוז) עקב רמות נמוכות של האנזים לקטאז.
אז מהו לקטוז, מהי אי סבילות לחלב, ואיך תדעו אם אתם סובלים ממנה וצריכים להפסיק לצרוך דברי חלב?
לקטוז הוא סוכר שנמצא רק בחלב ובמוצרי חלב, לרבות גבינות וגלידות. אם לאדם יש אי סבילות ללקטוז, מערכת העיכול שלו מייצרת מעט מדי את האזנים לקטאז, שלמעשה אחראי על פירוק הלקטוז.
אנשים רבים נוטים להתבלבל בין אי סבילות ללקטוז לבין אלרגיה לחלב, שבה הגוף מגיב לחלבוני חלב, ולא לסוכר החלב.
להבדיל מאלרגיה ללקטוז, באלרגיה לחלבון חלב - הגוף עלול לחוות תסמינים קשים וחמורים, כולל אנפילקסיס (תגובה חיסונית חריפה לאלרגיה שבאה לידי ביטוי בין היתר בגירוד ובהתנפחות של אזור מסוים או כמה אזורים בו זמנית, בגוף).
לפי הערכות, 68% מכלל האוכלוסייה העולמית מתקשים לעכל לקטוז, אם כי הנתון נמוך יותר בארה"ב שבה רק 36% מהאנשים אובחנו כרגישים ללקטוז.
אז מהם התסמינים של אי סבילות ללקטוז? לפניכם רשימה חלקית: נפיחות, כאבי בטן והתכווצויות לא ברורות, גזים, שלשולים כרוניים, בחילות, גיהוקים, יציאות תכופות ועוד.