מדוע כדאי לכם לצרוך יותר שיבולת שועל בכל יום?
שיבולת שועל היא אחד המזונות הבריאים ביותר שתוכלו להוסיף לתפריט שלכם. בין אם אתם רוצים לרדת במשקל, להפחית סיכון לסוכרת או להתגונן מפני מחלות לב – קערת שיבולת שועל בהחלט תסייע לכם במשימה
- שירה דאבוש
-
אא
שיבולת שועל, למי שלא מכיר, היא בין הדגנים הבריאים ביותר שיש, שבין יתרונותיהם הבריאותיים תמצאו גם סיוע בירידה במשקל, הפחתת הסיכון למחלות לב וסיוע בהפחתת הסיכון לסוכר בדם.
שיבולת שועל הם דגנים מלאים ללא גלוטן, שנחשבים למקור נהדר לויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. שיבולת שועל מהירה שנמכרת בכל סופר כמעט היא הזן המעובד ביותר, ובעלת זמן הבישול הקצר ביותר שמקנה לבישול מרקם עיסתי.
שיבולת שועל היא מקור מעולה לפחמימות וסיבים, כולל סיבי בטא גלוקן, אך לא רק. בכוס שיבולת שועל תמצאו חלבון באיכות גבוהה וחומצות אמינו שחיוניות לבריאותנו.
בחצי כוס שיבולת שועל בלבד תמצאו (ברמה גבוהה יחסית):
- מנגן
- זרחן
- מגנזיום
- ברזל
- אבץ
- חומצה פולית
- ויטמין B1
- ויטמין B5
ברמה מועטה יותר תמצאו גם סידן, אשלגן, ויטמין B6 ו-ויטמין B3.
שיבולת שועל עשירה בנוגדי חמצון בשם פוליפנולים שהבולטת שבהם היא קבוצה ייחודית בשם Avenanthramides.
מחקר מצא כי קבוצה זו עשויה לסייע בהורדת רמות לחץ הדם, על ידי הגברת הייצור של גז תחמוצת החנקן. מולקולת גז זו מסייעת להרחיב כלי דם, מה שעשוי להוביל לזרימת דם טובה יותר.
סיבי הבטא גלוקן גם הם בעלי יתרונות מרובים, כשהמפורסם בהם הוא יכולתם להוריד את רמת הגלוקוז בדם, לווסת סוכרת מסוג 2 ולהעלות את רמת החיידקים הטובים במערכת העיכול.
מחקרים רבים הראו שסיבי הבטא-גלוקן בשיבולת שועל יעילים בהפחתת רמות הכולסטרול הכללי וה-LDL (הכולסטרול הרע).