שניצל ישראלי - מה עוד יש לחדש?
שניצל, בעצם, בהחלט יכול להחשב למאכל ישראלי. יותר מזה, הוא גם יכול לכלול שדרוגים שישמחו גם את חובבי השניצלים הוותיקים - וגם את אלה שכבר רוצים קצת גיוון
שניצל, בעצם, בהחלט יכול להחשב למאכל ישראלי. יותר מזה, הוא גם יכול לכלול שדרוגים שישמחו גם את חובבי השניצלים הוותיקים - וגם את אלה שכבר רוצים קצת גיוון
מאכלי פיוז'ן מייצגים את כור ההיתוך שלנו, את החיבור המיוחד שנוצר כששני מטבחים זרים פוגשים אחד השני ויוצאים לדייט עומק, כשתימני מתחתן עם פולניה, והונגרי עם עירקית. אלו מאכלי קיבוץ הגלויות, שכולנו מנשנשים בבית, והם לא כתובים באף ספר מתכונים
פסח הוא כר פורה לשאריות קולינריות של מוצרים שלאיש אין חפץ בהם ברגע שיוצא החג. אצלנו בבית זה הקורנפלקס הכשל"פ ופצפוצי האורז. את שניהם הגרנולה שלי מקבלת לחיקה בשמחה, והופכת לדבר הכי קריספי וטעים בשטח
הרבה לפני ש'בורקס של פסח' יצא לחנויות, במשפחות רבות הכינו בורקס ביתי, ולמעשה גלילות מצה. הנה המתכון המנצח של אפרת, עם מלית משודרגת במיוחד
סיפורו של אלחנן קלמנזון, איש מוסד וקצין במילואים שנהרג בקרב בשמחת תורה במהלך חילוץ עשרות תושבים מקיבוץ בארי, נגע במיוחד לליבי. במדור זה אחלוק אתכם את המתכון של העוגה הפסחית האהובה על אלחנן הי"ד
היום נחסל חמץ עם מאפה פסטה וגבינות. בין יתרונותיו: גם ילדים אוהבים אותו, והוא מחסל על הדרך גם מלא גבינות שמתקרבות ל"פג תוקף" שלהן וגם פירורי לחם שצריך לסיים לפני החג
לחם אבוד הוא נישה. בכל תרבות יש עשרות מתכונים לניצול שאריות מכל סוג, שאריות אורז, שאריות בשר צלוי, שאריות פסטה מבושלת ומעל כולם המוני מתכונים לניצול לחם. הכירו את המתכון המושלם לניצול שאריות לחם וחלה שנותרו לכם
לכבוד חג הפורים, המועד היחיד בשנה שחומר הגלם המופלא הזה זוכה לכמה דקות של תהילה, הנה המתכון לעוגה שהתחילה את סיפור האהבה שלי עם הפרג
דבלה היא עוגייה למיטיבי לכת ודורשת מיומנות, אבל אחרי שכולנו עברנו לפחות סדנת פסטה אחת בחיים, ויודעים לרדד לפטוצ'יני בצק דק דק או לפחות לעשות את עצמנו, הכל קטן עלינו. פשוט תעקבו בדייקנות אחרי ההוראות
במשלוחי המנות של ילדותי בשכונה בבאר שבע לא היו תועפות ממתקים קנויים וחלילה לא עוגות או עוגיות תוצרת מפעל. כל המשלוחים הכילו עוגיות טעימות להפליא עבודת יד, שכל השכנות שלחו אחת לשניה בצלחות חד פעמיות
פשטידה טובה היא כזו שכל נגיסה בה היא סוג של תעלומה הדורשת פיצוח. הפשטידה הבשרית הנהדרת של רינה גימפל ז"ל עומדת באתגר הזה בכבוד
לא מעט מעדות ישראל נהגו בחודש אדר, ובפורים בפרט, לאכול דגים. המתכון שאביא הפעם הוא מתכון לגרבלקס בייתי: סלמון כבוש, שהוא אחד ממתכוני הדגל של המטבח הנורדי. לא רק שמדובר במתכון קל וידידותי למשתמש, הוא גם אופציה לא רעה לבסיס למשלוח מנות מפנק
איך מכינים חיילים בשטח מנות עיקריות או קינוחים ממנות קרב? אפי פלדבאום חולק את הטיפים שלו להכנת עראייס, כדורי שוקולד עם חלבה, ואפילו אננס מקורמל
כמה כבר אפשר לאכול שוב ושוב את אותם שימורים? אפי פלדבאום, בשלן-על ולוחם במילואים, פיתח תחביב חדש: המצאת מתכוני שטח טעימים להפליא המבוססים על מנות קרב. קבלו את המתכונים שלו לשתי מנות ראשונות מסוג זה
הטור הפעם מוקדש לאימהות. אבל לא לסתם אימהות, אלא לנשות המילואימניקים, שבימים אלה הן אימהות-על, על סטרואידים. לינדה מרשל, מומחית ניהול זמן לאנשים עסוקים, אשת מגויס עד לאחרונה ואמא לשישה ילדים, משתפת את הטיפים שלה למתכוני בזק לימים מאתגרים גם בחזית הביתית
ריבה היא דרך נהדרת לאצור טעמים, ופינוק שכיף לזלול בכפית, לשלב בעוגות, או למרוח על צנים עם חמאה. קבלו קווים מנחים להכנת ריבה קלאסית מכל פרי שיש לכם ממנו יותר מדי
קר בחוץ ומתחשק לכם מתכון מפנק שיחמם אתכם מבפנים? הכירו את קוגל המחבת של רחלי חברתי. זהירות: מתכון ממכר
כולנו יודעים שיש מאכלים שהחימום על הפלטה די הורס (צ'יפס, מישהו?) אבל יש גם מאכלים שמוגשים מהפלטה טריים ומעולים כאילו הרגע בושלו. פאי הרועים שלפניכם משתייך לז'אנר השני הזה
בהשראת פרויקט 'מתכון לזכרון', אנחנו מספרים על מתכוני דגל של חללי המלחמה. והפעם: על עוגת הקרמשניט שהייתה כל כך אהובה על עמית מן, הפרמדיקית שנלחמה להציל פצועים עד נשימתה האחרונה
רגע לפני שנאמר שלום לכל מאכלי חנוכה, הנה משהו קטן שאפשר לסיים איתו את סשן המטוגנים. והוא קטן לא מטאפורית, אלא פיזית. אלו הן מיני-סופגניות שקל להכין וכיף לחסל. כי בואו נודה, למי יש מקום בבטן בימים האחרונים של חנוכה לסופגניה אמיתית בגודל מלא?