שניצל של שישי. צילום פרטי שניצל של שישי. צילום פרטי

מיזם שישיניצל: "מרקם אנושי יפהפה שחסר בהרבה מקומות במדינה"

מיזם "שישיניצל" בניר גלים לזכרה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל, אשר קרם עור וגידים כבר בראשית המלחמה, הוא סיפור המשלב בין ערבות הדדית, חמלה, ואהבה למאכל המטוגן שכולנו אוהבים

עם פרוץ המלחמה והטרגדיה הקשה שפקדה את ארצנו, היה זה העורף האזרחי שנרתם והפגין את פרצופה של ארץ ישראל היפה ואזרחיה, שיודעים ברגע האמת להתלכד יחד ולפעול בערבות הדדית למען מטרת על שהינה גדולה מכולנו.

אחד המיזמים המיוחדים אשר קרמו עור וגידים כבר בימים הראשונים למלחמה נולד על ידי מספר מתנדבים מאזור העוטף, בראשות אבי הרוש ובירן קושמן. השניים, שקיבלו פניות נואשות מחיילים בשטח על היעדר מזון מספק או אפשרויות בישול, החליטו לעשות מעשה וליזום פעילות משותפת במטרה לשנות באופן מיידי את המציאות המתוארת.

צילום פרטיצילום פרטי

באמצעות הירתמות של אנשים טובים מכל המרחב, הוקמה בחודש נובמבר אשתקד תחנת ריענון בתחומי המושב, בתיאום מלא עם גורמי פיקוד העורף וציבור הקב"טים האחראים על המרחב. יצוין כי תחנה זו הפכה למוקד שוקק חיים, ממנו הוצאו מדי יום לא פחות מ-1500 כריכים עבור לוחמי צה"ל, אנשי כוחות הביטחון וחברי כיתות הכוננות באזור כולו. הפעילות כללה מדי יום ממשק ישיר עם כ-300 רס"פים מיחידות וגדודים שונים, עד לרמת הזמנות אישיות שכללו שורה של פינוקים, החל מעוגות, ספינג'ים, כריכים ואפילו מענה ללוחמים צמחוניים או טבעוניים.

"קשה להסביר במילים עד כמה התחנה הזו הפכה לשם דבר בכל האזור", מספרת עינב פרי, אחת מהמתנדבות המרכזיות המובילות את המיזם מזה למעלה מחצי שנה. "מדי יום הגיעו אלינו יותר מ-40 מתנדבים. צריך להבין, מדובר על אנשים שלא מכירים האחד את השני, ופשוט החליטו להימצא בעשייה. אנשים מכל קצוות הקשת הפוליטית, מבוגרים, צעירים, דתיים, חילוניים. פשוט כולם. מרקם אנושי יפהפה שחסר בהרבה מקומות אחרים במדינה, שהיה פשוט מרגש להסתכל עליו מהצד".

צילום פרטיצילום פרטי

 

בשביל רוני

התהודה סביב המיזם הלכה וצברה תאוצה ככל שנקפו הימים. לראיה, לקחו בו חלק עד היום ישראלים רבים מרחבי הארץ, כולל זרים אוהבי ישראל שביקשו לתרום אף הם, מחווה אליה מתייחסת פרי. "הגיעו אלינו קבוצות מצ'ילה, דרום קוריאה, אוהבי הארץ מגרמניה ומדינות נוספות. משיחות איתם הם סיפרו שעבורם אפילו התרומה הקטנה של עטיפת כריך או טיגון שניצלים, היא בגדר עולם ומלואו. דרך להרגיש שהם בעשייה, ולא רק מסתכלים על הדברים בפרספקטיבה רחבה מארץ רחוקה".

בסוף ינואר האחרון, כשתושבי שוקדה החלו לחזור לביתם לאחר שהתנאים הביטחוניים אפשרו זאת, חיפש המיזם פורמט חדש, כמו גם בית חדש שיוכל לארח אותו. לאחר בחינה של מספר אתרים אופציונליים, הועברה הפעילות בסופו של יום למושב ניר גלים הסמוך לאשדוד.

צילום פרטיצילום פרטי

עינב, תושבת המקום, מוסיפה לתאר כיצד הקהילה חיבקה את המיזם כבר מן הרגע הראשון: "התושבים החלו מיד בפעילות התנדבותית מדהימה, עם המון חום ואהבה. מדובר למעשה על קהילה שלמה שנרתמת לאורך כל השבוע ועושה את הכל מעומק מהלב. זה המקום להודות לשותפים שלנו לעשייה – קהילת 'בית אל' בזיכרון יעקב של נוצרים ציוניים אוהבי ישראל וקהילת מזכרת בתיה, שהם חלק בלתי נפרד מהמיזם".

איך נראית הפעילות ביום-יום?

"מדי יום שישי אנחנו מוציאים כ-3500 כריכים ליחידות הלוחמות. העבודה הזו נעשית על ידי כ-100 מתנדבים מדהימים. ההכנות מתחילות כבר יום קודם עם טיגון כמות אדירה של שניצלים שנעשה בימי שישי (כדי שהכריכים יגיעו בשיא הטריות לחיילים), הכנת החצילים, אפיית עוגות ועד לציפוי הכריכים שנעשה יום קודם לכן. במקביל, הילדים במושב עוסקים לאורך השבוע בציור על גבי העטיפות של הכריכים. הם רושמים להם תודה, כך שכל חייל שיקבל את הכריך יוכל על הדרך להעלות חיוך. בנוסף, יש לנו 10 משנעים שחורשים את כבישי הארץ כדי לנסות ולתת מענה לכל הבקשות שאנחנו מקבלים. הכל עם המון המון אהבה".

לאחרונה המיזם הפך לזכרה של התצפיתנית רוני אשל שנחטפה ונרצחה בשבי חמאס. מאין זה הגיע?

"בפסח האחרון נוצר קשר עם אייל אשל, אביה של רוני הי"ד. זה היה אחרי שקראנו פוסט שפרסם על כך שהיה נוסע עם רוני בדרך לבסיס או בחזרה ממנו, כדי לאכול חלת שניצל. כשקראנו את הפוסט הזה, לא יכולנו להסתיר את ההתרגשות, והבנו שזה פשוט מתבקש שהפרויקט הזה יהיה לזכרה. הוא בעצמו מאוד התרגש מהמחווה הזו, מגיע לכאן ולוקח חלק בפעילות. מיותר לציין עד כמה שזה מיוחד".

צילום פרטיצילום פרטי

אילו פידבקים אתם מקבלים עד היום?

"זהו אולי הדבר הכי מדהים שיש בכל הפרויקט המופלא הזה. היה לנו סיפור מופלא אמא ובת שעמלו קשה במטבח, וגילו שהכריך שלהן הגיע עד לאבי המשפחה שנמצא בתוך עזה. משוב אחר שקיבלנו סיפר שכאשר אחת מהילדות בגן ציירה ציור על גבי העטיפה, החיילים גילו שמדובר בלא אחרת מאשר הבת של המפקד שנמצא באמצע הלחימה. הם העבירו לו את הכריך עם העטיפה המיוחדת, וסיפרו לנו שהוא היה עם דמעות בעיניים והתרגש מאוד מהמחווה. אלו דוגמאות קטנות שמוכיחות כיצד האוכל והמחשבה מאחוריו נותנים ללוחמים שלנו בוסט של אנרגיות ומרימים את המורל לשמיים. זהו הניצחון האמיתי של המיזם".

 

מעוניינים גם לקחת חלק בהתנדבות במיזם "שישניצל"? השאירו פרטים כאן: https://4798.tormahir.co.il

תגיות: אוכלשניצל של שישי

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY