5 כללים לתזונה נכונה

כשברשת מסתובבים אינספור טיפים והמלצות לתזונה נכונה, בואו נעשה קצת סדר, נבין מהו מקור מידע אמין, מה חשוב לבדוק כשאנו צורכים מזון, וכיצד נוכל להפוך את האכילה לחוויה נעימה וכיפית, בלי לחץ וייסורי מצפון

כלל מס' 1: אל תסמכו על מי שהפך לגורו של תזונה בן לילה

בימינו, עם הגישה הקלה לרשתות, כשכל אחד יכול בלחיצת כפתור להפיץ את הנאום שלו לאומה, כולם נהיים פתאום מומחים לתזונה בהכשרה של יומיים. יום אחד הם מפרסמים תמונות עם ההמבורגר השומני והראוותני שלהם, ולמחרת מטיפים לנו על סלט קייל וחביתות כוסמין. חשוב לקחת עצות בצורה ביקורתית ושקולה, ולבחון את מקורות המידע שלנו. רק בגלל שלמישהו יש בלוג עם הרבה צפיות, או דף אינסטגרם ויראלי, עדיין לא הופך אותו למומחה אמיתי, אלא לכל היותר לאיש שיווק טוב.

סמכו על מקורות אמינים, התייעצו עם אנשי מקצוע, ואל תתנו לטרנדים העדכניים של הדיאטה לשגע אתכם. זכרו, הפעילו שכל ישר.

 

כלל מס' 2: שינוי לוקח זמן

כשזה מגיע לאימוץ הרגלי אכילה בריאים, חשוב לזכור ששינוי לוקח זמן. גם רומא לא נבנתה ביום אחד, וכך גם הרגלי תזונה חדשים. להישמע לכללים זה תמיד קשה, אבל, בסופו של דבר, כללים נהפכים להרגלים, ולאחר מכן נהיה הרבה יותר קל. אז אל תייסרו את עצמכם אם זה מרגיש מאתגר בהתחלה. התחילו בבחירת מספר הרגלים מרכזיים, התמקדו בהם, ושלבו אותם בהדרגה בשגרה שלכם. בין אם זו שתיית מרובה מים, לחם שיפון במקום לחם חיטה, הוספת ירקות לארוחות, או תרגול מדיטציה לפני האוכל – עשו זאת צעד אחר צעד, בלי חיפזון. כך, לפני שתשימו לב, הרגלים אלו יהפכו לטבע שני, ואתם תהיו בדרך לאורח חיים בריא ומאושר יותר.

אז, היו סבלניים, תהנו מהתהליך, וחגגו כל ניצחון קטן בדרך.

 

כלל מס' 3: אל תתבלבלו מתוויות מפוצצות

האם גם אתם מוצאים את עצמכם בוהים בכל מיני תוויות מזון, או כותרות מלאות השראה על אריזות, מנסים לפענח טייטלים מפוצצים, ולהבין מה הם בעצם אומרים? אתם לא לבד. תוויות מזון יכולות להיות לפעמים קשות לפיצוח. זה שהאריזה מספרת לנו ביומרנות שהמאכל "טבעי לגמרי", "אורגני", "נטול גלוטן", או שיש בו "מים טבעוניים", עדיין לא הופך אותו לבריא באמת. גם ארס של נחש צפע הוא אורגני, נטול גלוטן וטבעי לחלוטין. ליצרנים יש כישרון להשתמש במונחים מסנוורים כדי להערים עלינו שנקנה את המוצרים שלהם. במקום להיתפס לטרנד הסוחף, מומלץ להפוך את החבילה ולקרוא את הרכיבים בפועל. נכון, זה דורש יותר מאמץ, אבל על העצלות הזו בדיוק בונים המשווקים.

למדו בעצמכם על מה שיש בפנים ואל תסתנוורו מהברק של המילים הגדולות.

 

כלל מס' 4: יש נפילות, קבלו אותן באהבה

לכולנו יש את הרגעים האלה שבהם אנחנו קופצים ראש לתוך שקית ביסלי, או זוללים חצי ליטר גלידה לבד. זה קורה, וזה בסדר, אנחנו לא רובוטים. אבל בואו לא נמציא תירוצים למעשים מהסוג הזה. זה לא נכון ולא חכם להאשים את המתח בו אנו נתונים בעקבות הצפיפות של הלו"ז שלנו, או את השכן המעצבן שמשאיר לכלוך בחדר מדרגות. זה לא חכם, כי האשמות לא ישנו את העובדה שהתמכרנו לפרק זמן מסוים לבחירות פחות מזינות. במקום זאת, עדיף להשלים עם מה שקרה, לקבל זאת באהבה, ללמוד מכך ולהתקדם הלאה. זכרו שההתקדמות היא החשובה, ולא ההגעה לשלמות.

 

כלל מס' 5: אל תתנו לאוכל לשלוט בחייכם

אמנם תזונה היא חשובה, אבל היא לא חזות הכל. יש דברים נוספים בחיים חוץ ממנה. אוכל נועד להזין, אך הוא גם אמור להיות כיפי ומהנה. הוא לא אמור לתפוס את המחשבות שלנו לאורך כל היום ולהכתיב לנו את החיים. לכן, השתחררו מהכבלים המציקים של ספירת קלוריות אובססיבית ודיאטות חונקות, שבדרך כלל גם לא ממש עובדות. התקדמו בקצב שלכם, הקדישו לזה את הזמן באופן שמתאים לכם, ואל תשתעבדו לחיפוש אחר התפריט המושלם. הקשיבו לגוף שלכם, כבדו את התשוקות שלכם (במתינות), וזכרו שהחיים הם הרבה יותר ממה שיש לכם בצלחת.

 

בחיפוש אחר תזונה טובה, בואו ניקח צעד אחורה ונזכור שאוכל נועד שייהנו ממנו ולא שישתעבדו אליו. פינת האוכל בבית אינה שדה קרב, וגם לא מקום של דילמות מוסריות הרות גורל - היא פשוט המקום בו אנו מכניסים דלק לגופנו ונהנים מדברים טעימים. אז התמידו בחיפוש אחר תזונה בריאה ממקורות אמינים, ובדקו איזה רכיבים אתם מכניסים לפה, אבל אל תתנו לאוכל להפוך למקור ללחץ או חרדה.

תגיות: תזונה נכונהTOP 5אוכל

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}