מה יקרה לגופכם אם תשלבו בתפריט יותר דבש?
חוץ מלטבול בו את התפוח של ראש השנה, מסתבר שלדבש יש עוד הרבה יתרונות שהופכים אותו למזון שמומלץ לשלב בתפריט. מריפוי פצעים ועד דיכוי חומרים מסרטנים: נפלאות הדבש שלא הכרתם
- שירה דאבוש
-
אא
דבש הוא אחד הממתיקים העתיקים והטובים ביותר שקיימים בעולמנו, והוא משמש מזה עשרות בשנים לא רק בעולם הקולינרי, כי אם גם בתעשיית הקוסמטיקה ובתעשיות נוספות.
לקראת ראש השנה, נדמה שאין זמן טוב יותר להיזכר ביתרונות הבריאותיים הנהדרים שלו:
מניעת סרטן
מחקר שפורסם בכתב עת מדעי בשם 'מולקולות' מצא, כי הדבש מונע תאים סרטניים, ואף ממגר אותם במידה והם החלו להתפשט בגוף. הדבר מתאפשר הודות לכך שהדבש הוא חומר ציטוטוקסי, המסוגל להזיק לתאים 'חולים' ולהרוס אותם, בעוד תאים אחרים, בריאים, לא נפגעים.
עוד הובא במחקר, כי דבש מדכא חומרים מסרטנים בשם 'קרצינוגנים', שגורמים למחלת הסרטן, וממגר אותם.
טיפול בבעיות קיבה ומעיים
המחקר הוכיח, כי הדבש אף מטפל בצורה נהדרת גם בכיבי קיבה, פצעים בקיבה ודלקות במעיים. לאחר שהוא מטפל בבעיות הוא גם מחדש את הרקמות הפגועות.
חיטוי פצעים וריפויים
הדבש הוא חומר אנטי דלקתי ואנטי פטרייתי, אנטי מיקרובקטריאי ואנטי ויראלי. תכונותיו אלו הופכות אותו למומחה לריפוי פצעים חיצוניים פתוחים ולחידוש הרקמות.
בדבש יש חומרים המכונים בלועזית 'בקטריוסטטים' (בעגה המקצועית Bactericidal), המשמידים חיידקים ומעכבים את צמיחתם והתרבותם בגוף.
חבר טוב
מחקרים אחרים שבוצעו על איכות הדבש הוכיחו, כי גם כשהוא בא במגע עם חומרים אחרים, הוא עוזר להם לתפקד טוב יותר בגוף, ממש על תקן 'חבר טוב'. התכונה הנפלאה הזו היא בשל היכולת של הדבש להגיע לרקמות עמוקות ביותר, ולקבל 'פרוטקציה' לעבור דרכן.
ויסות רמות הסוכר בדם
למרות שזוהי היכולת האחרונה שהיינו חושבים עליה, הדבש הוא גם סייען לא קטן כשמדובר באיזון הסוכר בדם, שכן הוא אינו מכיל סוכר לבן, ויש בו את הרמה המדויקת של פרוקטוז וגלוקוז שהגוף צריך.