
רופא בריטי חושף: מה הם שלושת המזונות שעשויים למזער את סרטן השד?
בסרטון טיקטוק מפתיע חשף גסטרואנטרולוג בריטי מהם שלושת סוגי המזונות שהוא ממליץ למטופליו לצרוך כדי להפחית את הסיכון ללקות בסרטן שד
-
אא
גורמים רבים משפיעים על הסיכון ללקות בסרטן השד, ביניהם אורח חיים לקוי וגנטיקה, אך לא רק. הרפואה מחלקת את סוגי סרטן השד לשלושה חלקים:
- סרטן שד אקראי
- סרטן שד משפחתי
- סרטן שד תורשתי (גן שעובר בתורשה)
בין שאר הגורמים שלא צויינו למעלה תוכלו למצוא גם גורמים סביבתיים (כמו למשל חשיפה לקרינה או כימיקלים רעילים), חוסר פעילות גופנית, שיבושים הורמונליים, השמנת יתר ועוד.
גסטרואנטרולוג בריטי בשם ד"ר סת'מיינד, פרסם לאחרונה סרטון TikTok, שבו הוא מסביר מדוע פעילות גופנית סדירה ותזונה בריאה ומאוזנת מומלצים כדי 'למזער' סוכרת, מחלות לב וצורות רבות של סרטן. לדבריו, ישנם שלושה סוגי מזונות שהוא ממליץ עליהם למטופליו, שנועדו למזער את הסיכון לסרטן שד.
סוג המזון הראשון, לדבריו, הוא ברוקולי וכרובית, אשר מכילים סולפורפן שעשוי להפחית את צמיחת הגידול של הסרטן בשד, ולהפחית את פעילות קולטני האסטרוגן. הברוקולי מסייע בהורדת כולסטרול רע מהגוף, מאזן סוכרת מסוג 2, מנקה רעלים מהגוף, משקם את הכבד, עוזר בשריפת שומנים ומחזק את העצמות.
כרובית אף היא תורמת רבות לחיזוק הגוף, בשל העובדה שהיא מלאה ברכיבים אנטי-סרטניים, סיבים תזונתיים ומינרלים שהגוף צריך. הכרובית שומרת על הבריאות של מערכת החיסון, מחזקת את העצמות ומגנה על בריאות הלב.
סוג המזון השני, לפי הרופא, הוא עלים ירוקים כמו תרד וקייל, עמוסים בנוגדי חמצון שתומכים בתיקון DNA, ומגנים על התאים מפני נזק.
המזון השלישי הוא זרעי פשתן, שעשירים בחומרים בשם ליגנונים, שהם בעלי תכונות המווסתות את האסטרוגן, שעשויות להפחית את הסיכון לסרטן השד שקשור להורמונים. פשתן גם הוא עשיר בסיבים תזונתיים ובחומר דמוי ג'ל בשם מוצילאג, שמעולה לשמירה על בריאות המעיים. מחקרים רבים שנעשו על הפשתן הוכיחו כי הוא מצטיין במניעת סרטן לסוגיו, בשל חומרים בשם 'פיטו-אסטרוגנים', שמפחיתים את כמויות האסטרוגן שמייצר הגוף.