האם פרפקציוניסטים מצליחים יותר משאר העולם?

במקום להסתיר את החסרונות שלהם, פרופ' קוראן מציע לפרפקציוניסטים להכיר ולאמץ את הכישלון כחוויה טבעית ואנושית. לדבריו, שלא כמו אנשים 'רגילים', פרפקציוניסטים נוטים להסתיר את חסרונותיהם, כדי להדוף את הפחד מכישלון, וזה הדבר האחרון שהם צריכים לעשות

לאחרונה, התראיין לתוכנית טלוויזיה אמריקנית חוקר בשם פרופ' תומאס קוראן, שבמשך למעלה מעשור חקר את תופעת הפרפקציוניזם, ואף כתב עליה ספר רב מכר בשם 'מלכודת הפרפקציוניזם'.  

"לא פעם אנשים אומרים לי, שבעולם ההישגי שלנו, חשוב להיות קצת פרפקציוניסטים כדי להתקדם. כמי שחקר את הנושא הזה למעלה מעשור, אני חייב לומר שפעם הייתי בטוח שזה נכון. עם זאת, מחקר אחרון בתחום מגלה, שפרפקציוניסטים רבים הם 'אלופי העולם בחבלה עצמית', ולא פעם המחשבות שלהם  על ה'כישלון ההולך לקראתם', מביאות אותם לשם".

במקום להסתיר את החסרונות שלהם, פרופ' קוראן מציע לפרפקציוניסטים להכיר ולאמץ את הכישלון כחוויה טבעית ואנושית. לדבריו, שלא כמו אנשים 'רגילים', פרפקציוניסטים נוטים להסתיר את חסרונותיהם, כדי להדוף את הפחד מכישלון, וזה הדבר האחרון שהם צריכים לעשות. 

"קודם כל צריך להכיר בזה שפרפקציוניזם לא מוביל להצלחה", הוא אומר ומוסיף: "בכל כישלון חשוב להיות מסוגלים לשבת בנוחות, ולהתמודד עם החוויה הלגמרי אנושית הזו. תנו לכישלון להיות ואל תנסו לגרש אותו מהחיים שלכם. אל תשאפו להיות מושלמים. לפעמים דווקא חוסר השלימות היא זו שמביאה לשלימות במושגים אנושיים".

ספרו של פרופ' קוראן זכה לשבחים רבים בבית הספר לכלכלה בלונדון, בשל העדויות הרבות שהוא מצרף כהוכחה לדבריו על הפרפקציוניזם, והתובנות ש"קוראות לקורא להתבוננות פנימית אישית ולשינוי חברתי רחב יותר. כיחידים, הספר מראה מה אנחנו יכולים לעשות כדי לעמוד בפני הלחץ של ימינו 'להיות מושלמים', ובכך אף לעזור לעצמנו לחיות חיים תכליתיים ושמחים יותר".

המחקר של פרופ' קוראן מעמיד, למעשה, את כל החברה המודרנית בסימן שאלה אחד גדול, סביב השאלה "כיצד החתירה לשלימות יכולה להפוך לאובססיה מסוכנת, שמובילה לשחיקה ודיכאון, ואף מונעת מאיתנו להשיג את המטרות שלנו".

"כיום, שחיקה ודיכאון נמצאים ברמות שיא בחברה המודרנית", מסביר פרופ' קוראן. "השחיקה והדיכאון מונעות על ידי שילוב של תחרות אינטנסיבית במקום העבודה, מדיה חברתית מעיקה שנמצאת בכל מקום ומעודדת השוואה עם אחרים, ועוד. החברה משדרת ללא הרף את הצורך לרצות יותר, להשיג יותר ולהיות מושלם - מלכודת שהמחיר שלה עשוי להיות יקר ביותר", הוא מסכם. 

תגיות: הגשמה עצמיתפרפקציוניזם

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}