פסיכולוגית מזהירה: שימו לב מה רואים הילדים שלכם בטיק-טוק
במיוחד בתקופה זו, החומרים אליהם נחשפים הילדים שלנו ברשתות החברתיות יכולים להיות מזיקים ממש. פסיכולוגית מסבירה מדוע צריך להיזהר
- שירה דאבוש
-
אא
המדיה החברתית היא המקור העיקרי לחדשות עבור יותר ממחצית מהאמריקנים, במיוחד עבור ילדי הדור שלנו.
שליש מהמשתמשים במדיה החברתית הם ילדים בני 10 וצעירים עד גיל 19. הצעירים הללו מקבלים מידע מפלטפורמה שמוצפת ב'דעתנים' בני זמננו, שדעתם לא תמיד עולה בקנה אחד עם מידע מהימן או כזה שעובר צנזורה.
פסיכולוגית בשם פמלה רוטלידג', מזהירה את ההורים מפני שימוש באפליקציית הטיקטוק, במיוחד כשזה מגיע לילדים צעירים שאין הנפש שלהם יכולה להכיל את הזוועות שמופצות שם, בין היתר על ידי מחבלי החמאס.
"אלגוריתמי הטיקטוק מגישים תוכן המבוסס על פופולריות, ופועלים באופן כזה שהתוכן הנורא ביותר יעלה לפסגה ויקבל את הסיכוי הגדול ביותר לצפייה", היא אומרת. "עם מדיה חברתית כמקור חדשות, סביר מאוד שילדים יראו משהו מטריד, מפחיד, מבלבל, או פשוט לא בסדר, והם לא מצוידים בכלים שיעזרו להם להתמודד עם התוכן או להבין אותו ללא התמיכה הנכונה.
"סרטוני TikTok של צעירים המשתפים את חוויותיהם באמצעות הריסות וקטל, פיצוצים, תקיפות מזוינות ונפגעים אזרחיים - יכולים להיות משכנעים להפליא. תחושת ההזדהות והחיבור שחש צופה צעיר עם יוצר המשתמש במצלמה ליצירת קשר עין וירטואלי, יכולה לעורר תגובות רגשיות חזקות.
"שימו לב מה רואים הילדים שלכם בטיק-טוק. סרטוני טיק-טוק על סכסוך ישראל-חמאס משכו מיליארדי צפיות. הם מזעזעים, מפחידים וחזותיים, ולא מעט ילדים 'נופלים' אל מראות שהם לא אמורים לראות. הסכנה המשמעותית כאן היא הפרשנות הקוגניטיבית שלהם לתמונות המזעזעות הללו, והתגובות הרגשיות שמשאירות רושם מתמשך בשל השפעתן על המרכז הרגשי של המוח".