מה גורם לנו להרגיש תקועים וחסרי אונים?

חוקרת מוח מסבירה: חוסר היכולת שלנו לראות קדימה עלול להיות תוצאה של נקודות עיוורון שאנחנו מסתירים מעצמנו, במכוון או שלא

מתי אנחנו מרגישים תקועים וחסרי מעוף? מתי אנחנו חושבים שאין לנו את הכוח לתקן בעיה אישית או להתמודד עם אתגר? מתי אנחנו מרגישים חסרי מוטיבציה לפעול?

חוקרת המוח והסופרת, ד"ר מרסיה ריינולדס, מסבירה, כי חוסר היכולת שלנו לראות קדימה עלולה להיגרם ממה שהיא מכנה 'נקודות עיוורון שאנחנו אלו שמסתירים מעצמנו', ביודעין או שלא ביודעין.

"כאשר אתם מרגישים שאין לכם את הכוח לתקן בעיה אישית, או להתמודד עם אתגר שמרגיש גדול מדי, חוסר היכולת שלכם להתקדם יכולה להפיל אתכם למנטליות של קורבן", היא אומרת ומסבירה, כי מנטליות של קורבן היא דבר ש'נטמע' בנו ככל שאנחנו מרשים לעצמנו ליפול ב'עיוורון מתוך בחירה הזה'.

ומכאן ועד להרגשה שאתם כישלון מוחץ בכל מה שאתם עושים - הדרך קצרה. "נקודות העיוורון שלנו נוצרות על ידי אמונות מגבילות, הנחות לגבי העתיד שאין להן יכולת לראות באמת, פחדים מאיך שאנשים אחרים ישפטו אתכם ועוד".

מלכודת נוספת שאליה אפשר ליפול במצב הנפשי ה'פגיע' הזה הוא חוסר אמון בעצמי, באחרים או בחיים בכלל. "אפשר לחשוף את נקודות העיוורון שלכם כשאתם מסתכלים באומץ מאחורי המסכים שאתם לובשים. אני ממליצה לעבוד עם מאמן או מטפל, כדי לחשוף את דפוסי החשיבה הקלוקלים שאתם מחבקים בחוזקה, אבל בעצם עוצרים אתכם".

בשלב זה מציעה חוקרת המוח לשאול את עצמנו שאלות מעמיקות ומנחות, שיעזרו לנו להתחיל בעבודת ההתבוננות - שהיא לדעתה הדרך לשחרור התקיעות: "אם הייתם עונים על השאלה 'מה שלומכם עכשיו' - מה הייתם אומרים חוץ מ'בסדר'? איך הייתם מתארים את ההרגשה שלכם לגבי היום הבא כשאתם מתעוררים בבוקר? על מה אתם חושבים ומה אתם מרגישים בסוף היום? איך נראה יום טוב בעיניכם? מה אתם יכולים ללמוד מהקושי שעברתם? מהי ההזדמנות שלכם לצמיחה בתוך הקושי והאתגר הזה?".

לאחר שאתם כותבים את השאלות הללו ועונים עליהן, אתם צריכים לבחור דבר אחד שהייתם רוצים לשנות ביום שאחרי. אל תקחו על עצמכם הרבה דברים בבת אחת, שכן העבודה צריכה להיות עקבית ואיטית, כדי להבטיח שהשינויים שאתם עושים יחזיקו לאורך זמן.

תגיות: העצמה רגשיתחשיבה חיוביתעיוותי חשיבה

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}