החיים נראים לכם קודרים יותר לאחרונה? אולי נדבקתם מהאומללות של בן הזוג

הרגשות השליליים של בן או בת הזוג שלכם הם לא עניינם הפרטי, מסתבר: אם תרצו ואם לא, אתם נמצאים בסיכון גבוה 'להידבק' מהם

האם אומללות או שמחה בזוגיות הן תחושות 'מידבקות'? את השאלה הזו ניסו לחקור כבר משנת 2014 זוג חוקרים בשם אולגה סטברובה וביל צ'ופיק, שסקרן אותם לדעת כיצד פועל האימפקט הריגשי במערכת יחסית רומנטית.

החוקרים ערכו שני מחקרים שבהם בדקו מה קורה במערכות יחסים כאשר אחד מבני הזוג מאושר יותר מהשני, ומרוצה יותר מחייו באופן כללי. הם בדקו האם בני זוג שהתחילו את חייהם כמאושרים הפכו לפחות חיוביים עם הזמן, והאם בני זוג שהתחילו פחות מאושרים נהיו יותר חיוביים ומאושרים עם הזמן.

במחקר הראשון שלהם הם גילו שהשותפים המאושרים הפכו עם הזמן לפחות מרוצים מחייהם, בגלל השפעתו של בן הזוג הבלתי מרוצה. עם זאת, לא הייתה עדות לכך שהשותפים הפחות מאושרים נהיו מרוצים יותר ככל שחלף הזמן.

אז מהי מסקנת המחקר, בעצם? במילה אחת, או בעצם שתיים - 'הדבקה ריגשית'. "הרגשות שלנו מעוצבים 'מחדש' על ידי הרגשות של מי שסובב אותנו רוב הזמן", הם מדגישים. אם נרצה בכך או לא, ההשפעה ההדדית קיימת.

אבל למה נמצאה השפעה כזו רק על רגשות שליליים? מדוע בני זוג פחות מאושרים לא נעשו חיוביים יותר עם הזמן?

"הסבר אפשרי אחד הוא שאנשים בדרך כלל רגישים יותר לחוויות שליליות מאשר לחוויות חיוביות", מסביר פסיכולוג אמריקני בשם טוני אוונס (באנגלית: Tony Evans). "לדוגמה, עבור אנשים רבים, הכאב של הפסד של 5$ גדול מההנאה שבלזכות ב-5$. ולכן ניתן לטעון שלאינטראקציה עם אדם שלילי צריכה להיות השפעה חזקה יותר על הנפש שלנו, מאשר אינטראקציה עם אדם חיובי", הוא מסכם.

תגיות: פערים בזוגיותאופטימיות

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}