מהי הבעייתיות שיש בחיפוש אחר 'חבר נפש' בדייטים?
הפסיכולוג מייקל קרסון מזהיר: "החיפוש אחר חבר נפש הוא סוג של מלכודת: אתם יכולים לוותר בהינף יד על אדם מקסים שהוא בן זוג פוטנציאלי שישמח אתכם בטירוף - אבל במקרה הוא לא מספיק 'אטרקטיבי' להגדרות שלכם"
- שירה דאבוש
-
אא
אם תשאלו את הפסיכולוג מייקל קרסון מה הם הדברים שהכי 'משגעים' אותו בסיפורי הדייטים הרבים שהוא שומע מקהל לקוחותיו, הוא ודאי יאמר לכם כי מתוך הניסיון שלו בעבודה איתם - שהחיפוש המדויק אחר 'חבר נפש' גורם להרבה יותר מאשר לדחיית הנישואים.
"כשאתה מגדיר לעצמך שאתה מעוניין ב'חבר נפש' אתה בעצם מצמצם את מגוון האפשרויות שיגיעו אליך. נזק נוסף הנגרם מחיפוש אחר חבר נפש הוא 'דיכוי' הקונפליקט שהוא מוביל אליו, היות וה"שותף" הפוטנציאלי שלכם מנסה לשחק תפקיד במקום לשקף את האג'נדה שלו, את מי שהוא באמת".
אז מה העצה שהוא נותן למטופליו?
"אחד הדברים הטובים ביותר שאפשר לנסות בדייט הוא לראות כיצד השותף לדייט פתוח למורכבות. מכיוון שאתם בעצמכם מורכבים וכולנו למעשה כאלה, אנחנו צריכים פרטנר שיידע להכיל את המורכבות הזו, ואם אתם 'קולטים' כבר מההתחלה שקשה לו להציע היכן להיפגש, מה להזמין או להתמודד עם קושי כלשהו בתוך הקשר - לא בטוח שהם מוכן למערכת יחסים אמיתית.
"החיפוש אחר חבר נפש הוא סוג של מלכודת: אתם יכולים לוותר בהינף יד על אדם מקסים שהוא בן זוג פוטנציאלי שישמח אתכם בטירוף - אבל במקרה הוא לא מספיק 'אטרקטיבי' להגדרות שלכם".
בנקודה זו מסביר קרסון שההגדרה הזו קצת דומה להבדל שבין מי שמבקש לבנות את בית חלומותיו, לבין מישהו שמבקש להשכיר. "החיפוש אחר חבר נפש מעכב מחויבות לבית אמיתי שיכול להיבנות. במקום לבנות יחד בית שמתאים לצרכים שלכם, אתם עלולים להיות 'שוכרים' לנצח ולדמיין עד גיל מאוד מאוחר את 'בית חלומותיכם על כל פרטיו'. בחיים האמיתיים זה לא עובד ככה. אולי תפגשו בנפש התאומה שלכם אם תחפשו מספיק חזק, אבל אם לא, אל תפספסו דברים טובים שכן יכולים ללכת, רק משום שהפרטנר לא מתאים בדיוק לתיאור 'חבר נפש' שלכם", הוא מסכם.