נפגשתם עם מישהו שדומה לכם יותר מדי? זהירות, סכנה!
לעיתים קרובות אנו מוצאים את עצמנו מתאהבים באנשים שיש להם אותן התניות רגשיות כמו שלנו. יש רק בעיה אחת: העובדה שאתם דומים לא אומרת שבהכרח תדעו להסתדר היטב ביניכם
- שירה דאבוש
-
אא
לעתים קרובות אנחנו פוגשים בדייטים אנשים שיותר מדי דומים לנו, ומתאהבים בהם כמעט ברגע. למה זה בעצם קורה לנו? מדוע אנחנו מתאהבים במי שדומה לנו? "אנו מגיבים רגשית לאלה שאנחנו הכי קרובים אליהם", מסבירה ד"ר כריסטין אדאמס. "אנשים רגישים יימשכו לרוב לאנשים שזקוקים לתמיכה רגשית, כי זה מפעיל בהם את הרגש שממילא קיים בהם. זה קורה כי אנו מגיבים בתגובות שמותנות ברגש, וזה מנגנון אוטומטי אצלנו. כמו טייס אוטומטי.
"את הדפוסים הרגשיים שמובילים אותנו כיום כבוגרים למדנו כילדים, והם נשארים איתו לרוב חיינו. בשפה המקצועית זה נקרא 'התניה רגשית'. חלקנו מחפשים אנשים לתת להם תמיכה רגשית, וחלקנו מחפשים אנשים שיתמכו בנו רגשית - שני דפוסים רגשיים הפוכים שאנחנו לא פעם רואים גם בדייטים".
לדבריה, לעתים קרובות אנחנו מוצאים את עצמנו מתאהבים באנשים שיש להם את אותן התניות רגשיות כמו שלנו.
אבל יש כאן סכנה שחשוב לשים לב אליה.
"כאשר שני אנשים בזוגיות מצפים לקבל מידה רבה של טיפוח רגשי ואינם מסוגלים לתת תמיכה רבה לצד השני - יש 'ניצוצות' עפים. זוגות כאלה ייתקלו יותר ויותר בחיכוכים, ויכוחים ופיצוצים רגשיים - רק משום ששניהם צריכים ומבקשים רגש באותה מידה, ואף אחד לא מוכן קצת לוותר ולמצוא את התמיכה הרגשית שלו במקום אחר, כמו למשל אצל חבר טוב או איש מקצוע. ההתפוצצות הרגשית הזאת מתרחשת כי כל אדם רוצה שמערכת היחסים עם החצי השני תהיה 'בדרך שלו'. כל אחד רוצה להיות הכי חשוב, שידאגו לו ויפנקו אותו. אף אחד לא רוצה להיות נדיב רגשית כלפי השני, כשהוא מרגיש שהוא נותן יותר ממה שהאחר נותן. וכששניהם מתחרים על אותו מעמד - זה רק עניין של זמן עד שהמערכת הזוגית הזו תסתיים", היא מסכמת.