תמרור אמת לפניכם: רוצים להצליח בדייטים? זכרו את העקרון הזה
בדייטים ראשונים קשה מאד להרגיש שבאמת מתחילים להכיר את הצד השני. האם זה אומר שעלינו להזדרז ולספר הכל על החיים האישיים שלנו?
- שירה דאבוש
-
אא
להיות בתוך תהליך החיפוש אחר החצי השני, זה לרוב תהליך קשה ומורט עצבים. לא די בכך שיש לנו את ה'צרות' שלנו, כעת אנחנו צריכים לשמוע את הצרות (או ההצלחות שעוד לא התרחשו אצלנו) של מישהו אחר.
ד"ר ג'ינה וילד היא חוקרת העומדת בראש הפקולטה לתקשורת בבית הספר לרפואה של הרווארד. לדבריה, מספר מחקרים שבוצעו על ידי מדענים חברתיים, נסובים סביב השאלה כיצד נכון להתנהל בדייטים - האם נכון לספר הכל לגבי החיים שלנו או שעדיף דווקא לשתוק ולהקשיב?
פרופ' ברן בראון, מדען חברתי מאוניברסיטת יוסטון שהשתתף במחקר כזה, כותב כי "ביחסים בינאישיים, אין ספק שאחת הדרכים היותר בטוחות להיכרות מספקת היא באמצעות שקיפות". לדבריו, השקיפות והכנות הם משהו שצריכים לסגל אותו כבר מהפגישה הראשונה, אבל זה עדיין לא אומר שחייבים בפגישה הראשונה 'לשפוך' את הכל החוצה.
"יכול להיות שאתם מאוד פתוחים ואין לכם בעיה לספר ולחשוף את החוויות האישיות ביותר שלכם, לכל מי שמוכן לשמוע", הוא אומר אך מזהיר באותה נשימה: "צריך לדעת שלא כל אחד בנוי לשמוע את זה. הם יכולים להנהן עם הראש ולהיראות הכי קשובים שאפשר, אבל אז הם יגידו ש'כבד' עליהם הסיפור שלכם ולא תהיה פגישה שנייה".
עוד הוא ממשיך וכותב כי בדייטים ראשונים, קשה מאוד להרגיש שאנחנו באמת מכירים מישהו. "כמובן, אנחנו לומדים ממה שהאדם האחר מספר לנו על עצמו, הרבה. אנחנו יודעים איפה הוא גר, מה היה טיב היחסים עם הגרושה שלו, מהם הגילאים של הילדים שלו ובמה הוא עוסק, אבל אנחנו לא יודעים מי האדם עצמו. מה מדבר אליו, מה מצחיק אותו, למה הוא שואף, מה מעניין אותו. לוקח זמן לגלות את זה, ולוקח זמן לשתף בהכל. חשוב לתת לשני את הזמן להיפתח ולהיות שקוף איתכם".