הכל בסיר אחד. צילום: זוהרת ניר כהן הכל בסיר אחד. צילום: זוהרת ניר כהן

סיר של החופש הגדול

גם כשנקניקיות הופכות לחלבון לגיטימי זה לא אומר שאי אפשר לדחוף קצת ירקות. אז הנה לכם מתכון ילדות שאמא שלי הכינה לנו בקיץ ואני מכינה לילדי. הכי כיף למעוך הכל במזלג ולאכול עם לחם של פעם

זהו. נגמר בית הספר של החופש הגדול. נגמרו הצהרונים של הקייטנות, עבר תשעה באב, ופתאום המטבח הביתי הופך למפעל הסעדה מוסדי. אמא מה יש לאכול. אמא אני רעב. אמא תביאי לי משהו טעים. אאאממאאאא!

בימים כתיקונם אני משתדלת להימנות על האימהות המעצבנות הללו שצריכות שבצלחת של הילדים שלהן יהיו גם פחמימה בכמות סבירה, גם חלבון איכותי וגם מלא ירקות. אבל בחופש הגבולות מתרופפים, קורנפלקס עם חלב הופך לנשנוש לגיטימי לארוחת עשר במקום לחמניית הכוסמין עם הגבינה, ונקניקיות הופכות לחלבון כביל. אבל גם כשנקניקיות הופכות לחלבון לגיטימי זה לא אומר שאי אפשר לדחוף קצת ירקות. אז הנה לכם מתכון ילדות שאמא שלי הכינה לנו בקיץ ואני מכינה לילדי, שהכי הכי כיף למעוך במזלג ולאכול עם לחם של פעם.

הוא שייך לז'אנר של מתכונים בסיר אחד, פשוט-פשוט ומשביע, שילדים תמיד ישמחו לחסל.

רכיבים

  • 2 בצלים גדולים
  • 3-5 תפוחי אדמה (תלוי בגודל)
  • כוס וחצי של שעועית צהובה (ממחלקת הקפואים)
  • חבילת נקניקיות חתוכות לחצאים.
  • פטריות פרוסות (אופציונלי)
  • תבלינים: מלח, פלפל, כורכום. לחובבות הז'אנר: אבקת מרק

 

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל לרצועות ומתחילים לטגן על אש נמוכה בטכניקה של טיגון אידוי (שנוצרת בעזרת נייר אפיה מקומט שמשמש ככיסוי  קליל), כאשר אתם מערבבים מדי פעם את הבצל. כמה זמן? תלוי כמה הילדים רעבים ומקטרים. אם זמנכם בידיכם, תנו לבצל להזהיב ואפילו להתחיל להתקרמל. אם הילדים עושים הפגנה בסלון (כמו במקרה שלי), מספיק להגיע לשקיפות.
  2. בינתיים חותכים תפוחי אדמה לקוביות. לאיזה גודל? תלוי בסוג. אם בחרתם בתפו"א אדומים, זכרו הם ישמרו על הצורה הנחתכת בצורה טובה יותר, כי הקוביות שלהם נוטות להתרכך בצורה איטית יותר, מה שאומר שאתם יכולים לחתוך אותם לקוביות קטנות יותר ולהפך. 
  3. את תפוחי האדמה החתוכים מוסיפים לבצל שהתחיל להזהיב ומערבבים, נותנים להם גם להיטגן קלות (אם החלטתם להוסיף פטריות, תוסיפו אותם לבצל לפני קוביות תפוח אדמה).
  4. בשלב הבא מוסיפים את השעועית הצהובה, הנקניקיות והתבלינים. מערבבים, מתבלים ומוזגים מים חמים לכיסוי.
  5. מכסים את הסיר ונותנים לתבשיל להתבשל כ-40 דקות בחום בינוני נמוך. מדי פעם מערבבים ומתקנים טעמים.
  6. לאחר שהוא מוכן ניתן להכניס לתנור לצליה קלה בגריל עליון.
  7. שיטת האכילה המומלצת: למעוך את הכל במזלג, לאכול לצד לחם לבן.
  8. רוצים לגוון: נסו להכין את אותו תבשיל רק עם רוטב אדום במקום צהוב (כלומר להשתמש בשום בנוסף לבצל, להוסיף כף גדושה של רסק ולהחליף את הכורכום בפפריקה, את השעועית הצהובה ברצועות פלפל ולהוסיף מעט סילאן למתיקות).
תגיות: אוכלמתכונים

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}