כיצד עלינו להיות כנים עם בן הזוג שלנו?
כשאנחנו מרגישים שאנחנו יכולים לתקשר עם בן הזוג על כל ההיבטים של עצמנו, נפתחת דלת לרמה חדשה של קרבה בינינו
- שירה דאבוש
-
אא
כשאנחנו מדברים על כנות במערכות יחסים, המוח שלנו עובר לעתים קרובות ישר למילה 'הונאה'. זה לא קורה לנו סתם. בשל מערכות יחסים מאכזבות שעברנו, צברנו חוויות שהמוח שלנו מקשר מיד לחוסר אמון, חוסר כנות וחוסר אהבה.
"כשאנחנו שואלים את עצמנו מהי כנות אמיתית, תסכימו איתי שזה לא מסתכם רק בלא לשקר", אומרת פסיכולוגית אמריקנית בשם ליסה פיירסטון. "באופן לא מפתיע, מחקרים הראו שזוגות שמפסיקים לשקר זה לזה לפרק זמן מדוד, מדווחים על שיפור הקשר ואינטראקציות 'חלקות' יותר. מחקר אחד אפילו קשר את השיפור הזה לבריאות כללית טובה יותר אצל המשתתפים. עם זאת, היכולת שלנו להיות פתוחים וכנים 'עד הסוף' עם בן הזוג, היא סימן לאמון וביטחון במערכת היחסים".
לדבריה, כשאנחנו מרגישים שאנחנו יכולים לתקשר עם בן הזוג על כל ההיבטים של עצמנו, נפתחת דלת לרמה חדשה של קרבה בינינו. "להיות נאהב בגלל מי שאנחנו פירושו להיות מוכרים ומובנים באמת על ידי מישהו אחר, וזה דורש רמה אחרת של פתיחות בזוגיות. בזוגיות טובה, כנות תביא איתה הרגשה נוחה לחשוף משהו שמעמיד אותי במצב 'פגיע' מבלי באמת לפגוע באיכות הקשר".
אז מה זה אומר להיות כנים עם בן הזוג שלנו? כאשר אנו בוחנים את האותנטיות או הכנות שלנו במערכת יחסים, זה מועיל לשאול את עצמנו שאלות כמו:
"האם אני יכול להיות כנה ופתוח עם בן זוגי לגבי מה שאני חושב/ת ומרגיש/ה? האם אני מוכן להגיד את כל מה שעולה לי בראש כשזה חשוב? האם אני בדרך כלל חש בנוח בשיחות ה'אישיות' שלנו?".
האם תמיד צריך להגיד את כל מה שעולה לנו בראש? ממש לא. אבל זו לא הכוונה. "להיות כנה זה לא לפגוע, לא להיות ביקורתי מדי או להצטדק כל הזמן. אפשר להיות רגיש לרגשות של אדם אחר, מבלי לפחד. זו כנות אמיתית, ובלעדיה אי אפשר לנהל זוגיות טובה באמת".