פסיכולוגית קובעת: "הימנעות מביקורת חריפה על הילד, יכולה להפחית שימוש בעייתי שלו במדיה"

מחקר שנערך לאחרונה בדק כיצד יחסי הורים-ילדים משפיעים על ההסתברות שהילד יפתח בהמשך נטייה לצפייה בתכנים בלתי הולמים

מוניקה פיליפס, סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת אריזונה סטייט, וד"ר שרה קוין, העומדת בראש הפקולטה למדעי ההתפתחות האישית באוניברסיטה, חיברו מאמר שבו הן טוענות, כי הורים שמותחים ביקורת חריפה מדי על ילדיהם, בתקיפות ולעתים קרובות מדי - מסכנים אותם בשימוש בלתי הולם במדיה, לכשיגדלו.

"האתגרים שעומדים בפני דור ההורים שלנו בנוגע לתקשורת מול הילדים שלנו הם קצת מורכבים מאלה של דורות עברו", הן מסבירות. "בעוד שהורינו הזהירו אותנו לעתים קרובות כי ישיבה קרובה מדי למסך הטלוויזיה תגרום לנו לבעיות ראייה, אנו נוטים לחשוב שלא הוקדשה לכך מחשבה רבה מעבר לכך. היום הורים נדרשים להגדיר מגבלות זמן מסך וללמד את ילדינו על בריאות ובריאות דיגיטלית, אבל איך עושים את זה?

"מחקר שנערך לאחרונה חקר גורמים שעלולים להשפיע על שימוש בעייתי במדיה, בקרב ילדים בגיל הרך. החוקרים רצו לדעת באופן ספציפי כיצד יחסי הורים-ילדים משפיעים על ההסתברות שהילד יפתח בעיה בצפייה בתכנים לא ראויים".

המחקר כאמור הוכיח, כי ניתוח התנהגותי של ההורים מצא כי הם סובלים משחיקה הורית, חוסר אדיר בקרבה וחום לילד, וקונפליקטים תכופים מדי שיצרו ביקורת חריפה מדי כלפי הילד.

כיצד נזהה אם אנחנו נמנים על אותם הורים שסובלים מ'שחיקה'? בדקו את הדרך שבה אתם מתקשרים עם ילדיכם, וכיצד היא משפיעה על רמת הקרבה ביניכם. "אפשרו 15-30 דקות ביום של משחק ודיבור עם ילדיכם, כשבזמן הזה אין שום הפרעה ושום חוצץ ביניכם", מציעות השתיים. "חשוב שתשתמשו במיומנויות הקשבה כאשר ילדכם מספר לכם על היום שלו. כשהוא מוטרד, לרוב זהו חוסר הוויסות הרגשי שמגביל את יכולתו לבטא את מה שהוא מרגיש - עודדו אותו לספר ולשתף, והראו לו שזה מאוד חשוב לכם לדעת את זה. ככל שהקרבה ביניכם לבין ילדיכם תגדל, כך תרגישו צורך פחות לבקר אותו בצורה חריפה ותמזערו את הסיכוי שלו לשוטט בעיניו היכן שהוא לא צריך".

תגיות: הורות וחינוךהתמכרות למדיה

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}