מה עושים כלבים ידידותיים בחדר מיון?
ביקור בחדר מיון הוא חוויה מלחיצה לרוב. מחקר חדש מצא: נוכחותם של כלבים מאולפים וידידותיים בחדר המיון מקלה על החרדה והכאב של מטופלים
- שירה דאבוש
-
אא
מחקר חדש ומעניין ביותר נערך לאחרונה על ידי ראש המחלקה המחוזית לרפואת חירום ברשות הבריאות של קנדה. החוקרים בדקו כיצד משפיעה נוכחותם של כלבים על ילדים ונערים שהגיעו עם הוריהם לבית החולים, ומצאו כי מטופלים ששהו עם כלב טיפולי מאומן למשך 10 דקות בלבד - דיווחו על שיפור בכאב או בחרדה שממנה סבלו כשהגיעו למיון.
"המיון הוא משאב קהילתי חשוב, אך גם מקום מפחיד עבור רוב האנשים", אומר מוביל המחקר, ד"ר ג'יימס שטפיאן. "אנשים נוטים לבקר במיון ביום הגרוע בחייהם, או עבורם או עבור אדם אהוב. האינטראקציה עם כלב טיפולי יכולה להפוך את הביקור הזה לקצת יותר רגוע".
לדבריו, המפגש עם הכלב הטיפולי עשה טוב לא רק למבקרים במיון, כי אם גם לצוות הרפואי, שהודה כי ב'עלות מינימלית' מקבלים רווח מקסימלי. "המחקרים שלנו מראים, שרוב החולים במיון רוצים להיות ליד הכלב הטיפולי, ומראים פחות מצוקה כאשר הם לידו".
המחקר, שנערך בבית החולים האוניברסיטאי המלכותי בקנדה, קבע, כי "חוויית ההמתנה של המטופלים במחלקת המיון הוכיחה את עצמה כטובה אלפי מונים, כשהכלב הטיפולי נכח במקום. הכלב הטיפולי השפיע בצורה חיובית על כאבי המטופלים ועל סימפטומים הקשורים לחרדה ודיכאון. ההתערבות הזו מצדנו הוכיחה את עצמה כאמינה, היות והכלב הסיח את דעת החולים מהכאב שלהם".
"תוצאות המחקר מעניקות ראיות נוספות למחקרים שמראים כי בעלי חיים יכולים לעזור במסגרות רפואיות", כך אומרת קארה ראוש'ר, עובדת סוציאלית מורשית ומנהלת מרכז לבריאות התנהגותית בטנסי. "גם אנחנו התנסינו בשיטה הזו במרכז שלנו, ואין ספק שהיא הוכיחה את עצמה גם בקרב החולים וגם בקרב המטפלים. הצוות שלנו דיווח על ירידה במתח ושיפור במצב הרוח", היא מסכמת.