ממליחים את האוכל לפני שאתם טועמים אותו? זהירות! זה עלול לגרום ל… סוכרת

מחקר שעקב במשך שנים אחרי כ-400,000 איש מצא שיש התאמה מובהקת בין צריכת מלח ובין הסיכון להתפתחות סוכרת

נוהגים להמליח את האוכל לפני שאתם טועמים אותו? יש הרבה אנשים כאלה, אבל כולם, כך מסתבר על פי מחקר עדכני, נמצאים בסכנה ללקות בסוכרת מסוג 2. איך זה קשור? "אנחנו כבר יודעים שהגבלת מלח יכולה להפחית את הסיכון למחלות לב, מחלות כלי דם ויתר לחץ דם", מסביר מוביל המחקר הראשי, ד"ר לו צ'י. צ'י הוא יו"ר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת טולאן (באנגלית: Tulane University) שבניו אורלינס.

לדבריו, המחקר מראה לראשונה, כי הורדת מלח מהשולחן כליל, יכולה לסייע גם במניעת סוכרת מסוג 2, ואילו צריכה של מלח, ובמיוחד בהגזמה, מעודדת התפתחות סוכרת. "זה לא שינוי שקל לעשות, אבל אין ספק שיש כאן השפעה עצומה על הבריאות שלכם", אמר צ'י בהודעה לעיתון הפנימי של האוניברסיטה.

כדי להבין טוב יותר את הקשר בין שני הדברים, החוקרים בדקו למעלה מ-400,000 משתתפים שענו על שאלונים לגבי צריכת המלח הקבועה שלהם. "במשך כמעט 12 שנה, צוות המחקר בדק למעלה מ-13,000 מקרים של התפתחות סוכרת מסוג 2, ונמצא, כי משתתפים ש'מעולם לא', או 'לעתים רחוקות', השתמשו במלח - כמעט לא לקו בסוכרת, לעומת אלו שכן. המחקר עוד לא הצליח להבין מדוע זה קורה, אבל אחת הסיבות שאני יכולה לחשוב עליה היא, שמלח מעודד אנשים לאכול מנות גדולות יותר, מה שמגביר את הסיכוי לפתח גורמי סיכון כמו השמנת יתר, סוכרת ודלקות בגוף".

לדברי צ'י, השלב הבא במחקר הוא ניסוי קליני שיבדוק מהי כמות המלח שאותם משתתפים צורכים, וכיצד זה בא לידי ביטוי על גופם.

"כל מי שיש לו טרום סוכרת, או סיכון לסוכרת, חייב לשקול להפסיק לצרוך מלח, או לצרוך בצורה מועטה", אומר צ'י ומוסיף כי הדבר נכון גם עבור מי שסובל מעודף משקל, או מי שאורח החיים שלו הוא בישיבה רוב הזמן.

תגיות: צריכת מלחתזונה נכונה

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}