אין אסטרונאוט שלא לוקח אותה איתו לחלל: זו האצה שהוכרזה על ידי נאס"א כמזון על

לאחר מחקר מעמיק, נאס"א הכריזה על הספירולינה כ"מזון שכל אסטרונאוט יכיר מקרוב במהלך שהותו בחלל". לדברי החוקרים, הספירולינה היא אחד המזונות המרוכזים ביותר הזמינים לחיזוק המערכת החיסונית

אצה ששמה עלה לכותרות רק בשנים האחרונות, הוכתרה לאחרונה גם על ידי סוכנות החלל האמריקנית כ'מזון על' - מזון שמספק את כל החומרים שהגוף שלנו צריך כדי לבנות את עצמו, ולהישאר 'עירני' ומלא במרץ, גם אחרי שעות פעילות רבות.

הספירולינה כאן כדי להישאר, וכנראה שלעוד הרבה מאוד זמן.

לאחר מחקר מעמיק, נאס"א הכריזה על הספירולינה כ"מזון שכל אסטרונאוט יכיר מקרוב במהלך שהותו בחלל". לאורך ההיסטוריה ניסו מדעני נאס"א להתחקות אחר המזון האולטימטיבי שישאיר את האסטרונאוטים בחלל ויצליח את משימתם. "במשימות ארוכות תמיד יש שיקולים תזונתיים מורכבים ומגוונים, ולכן כבר בשנות ה-70 נאס"א החלה לערוך מחקרים לאיתור המזונות והתוספים שיספקו לאסטרונאוטים את כל אבות המזון ואת כל הרכיבים שיעזרו להם לתפקד", אומרים מדעני הסוכנות.

אחת הסכנות היותר מדוברות בקרב אסטרונאוטים שנשלחים למשימות ארוכות בחלל היא הישחקות הגורמים הפיזיולוגיים - דלדול צפיפות העצם, ניוון שרירים, שינוי בקצב חילוף החומרים, אובדן מסת גוף, פירוק כלי דם, פגיעה בתפקוד החיסוני ושינויים נוירו-וסטיבולריים.

"ודווקא כאן נכנסת לתמונה הספירולינה, שעמוסה ברמות אשלגן גבוהות, סידן, מגנזיום ובטא-קרוטן, ברמות הדרושות לתפקוד תקין. בנוסף, בספירולינה יש 8 חומצות אמינו חיוניות, ומנת חלבון גדולה כמו שכל אסטרונאוט צריך", ממשיכים המדענים.

לדבריהם, המחקרים מוכיחים כי הספירולינה היא אחד המזונות המרוכזים ביותר, "הזמינים לאנושות לחיזוק המערכת החיסונית, והסרת רעלים מהגוף".

בעקבות מחקריה, נאס"א העמיקה עניין בספירולינה בפרט ובמיקרו אצות בכלל, שלדבריהם, יש בהם "יעילות פוטוסינתטית שגדולה פי 10 מצמחים אחרים, ולפיכך הרבה יותר טובה לגוף שלנו מצמחים אחרים".

תגיות: ספירולינהמזון בחלל

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}