יש לכם יותר מדי חברים בפייסבוק? זה מה שחושבת על כך עובדת סוציאלית מארה"ב

יחסים פרא-חברתיים הם תופעה במסגרתה אנשים מאבדים קשר עם המציאות ומפתחים אובססיה סביב חברים פיקטיביים

כולנו זקוקים לקשרים חברתיים כדי להתפתח, אולם יש אנשים שסגנון ההתקשרות שלהם עם אחרים, מזיק להם.

על פי מחקר שהתפרסם במגזין חברתי בשם Journal of Social and Personal Relationships, מדובר באנשים שמערכות היחסים בחייהם יוצרים 'יחסים פרא-חברתיים' שידועים גם בשם 'פקטופיליה' - זאת אומרת, איבוד קשר עם המציאות ופיתוח אובססיה לא בריאה עם 'חבריהם הפיקטיביים'.

חלק מהתופעה הזו יכולה לבוא לידי ביטוי בקשרים מזדמנים או קשרים אישיים אינטנסיביים שעלולים להסלים לרמות לא בריאות.

"אנשים שנמצאים על הקשת הזו הם אנשים עם נטיות התקשרות 'חרדתיות' עם אחרים, שעשויים לחפש סיפוק רגשי מדמויות 'בדיוניות' שמתיישרות עם התכונות הריגשיות שמתאימות להם.", אומרת ג'ורדן טראוורס, עובדת סוציאלית אמריקאית שהתמחתה בתחום.

לדבריה, יחסים פרא-חברתיים יכולים לאותת על בעיות בסיסיות במערכות היחסים האישיות של האדם, וקשרים פרא-חברתיים מוגזמים, עלולים להצביע על נטייה להחליף קשרי חיים אמיתיים, בבדויים - "דבר שבהכרח יפריע לצמיחה אישית ולהגשמה ריגשית אמיתית", היא מסבירה.

ולכן, דווקא בדור שרובו ככולו 'וירטואלי' וקל יותר ליפול למלכודות קוסמות של קשרים בלתי מחייבים ומזדמנים שעולים בקנה אחד עם שאיפותיי ומה שאני רואה ב'דמיוני', צריכים להיזהר. "הכרחי להכיר מתי הקשרים הללו פוגעים ביכולת שלנו לבנות קשרים משמעותיים עם אנשים שאנחנו מכירים או צריכים להכיר יותר לעומק.

"גישה לחייהם של סלבס דרך המדיה והפלטפורמות החברתיות, אינה שווה למערכת יחסים אמיתית", היא קובעת ומציעה לכל מי שגולש הרבה ומחליף יחסים אמיתיים בווירטואליים, להתפכח 'ומהר'. "סלבריטאים מקרינים החוצה הצגה סלקטיבית וזה מה שאתם רואים. לא את האני האמיתי והאותנטי שלהם. ומזה, צריך לחשוש גם בחיים האמיתיים, כשאנחנו מנסים לחיות על פי אמות מידה אמיתיות".

תגיות: פייסבוקקשרים חברתיים

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}