מחקר חדש: שתיית קפה במקום משקאות ממותקים יכולה לסייע באריכות ימים
מחקר חדש מצא שהחלפת שתית משקאות ממותקים בשתייה קפה, עשויה לעזור לאנשים עם סוכרת מסוג 2 לחיות זמן רב יותר
- שירה דאבוש
-
אא
מחקר חדש שפורסם ב-BMJ Trusted Source, מצא, ששתיית משקאות ממותקים בסוכר, מגבירה את הסיכון למוות, ולמחלות לב וכלי דם, עבור אנשים שלקו בסוכרת מסוג 2.
המחקר מצא, כי אנשים ששתו את המשקאות הממותקים ביותר היו בעלי סיכון מוגבר של 20% למוות.
ד"ר קית הופקינס מקולורדו, אומר שהתוצאות הללו מאשרות את מה שהיה ידוע בתחום זה זמן רב. "כשבדקנו את זה יותר, ראינו שמשקאות ממותקים הם סכנה גדולה עבור מי שמגזים איתם, וכי הם מגבירים באופן דרסטי את הסיכון לתמותה".
במסגרת המחקר (שנמשך 18 שנה), נבדקו כ-15,480 אנשים שחולים בסוכרת מסוג 2, כשלמעלה ממחצית מהם הן נשים. מתי רמת הסיכון למוות ירדה? כשהנבדקים החליפו את המשקאות הממותקים ב…קפה.
"החלפת משקה מתוק בקפה הובילה להפחתה של 26% בסיכון לתמותה של חולים מסוכרת סוג 2", מסבירה ד"ר אנה מריה קאוסל, אנדוקרינולוגית אמריקנית, אשר ציינה שהמחקר מראה כיצד הסוכרים החבויים במשקאות הממותקים, עשויים להשפיע לרעה על בריאותו של כל אדם, ובמיוחד על סוכרתיים. "שתיית תה הובילה להפחתה של כ-21% מהסיכון לתמותה, מים רגילים הביאו לירידה של כ-23% בסיכון לתמותה, וחלב דל שומן הביא לירידה של כ-12% בסיכון לתמותה".
"כולם חושבים קודם כל אוכל, אבל אני תמיד אומרת להם לחשוב יותר על הקלוריות שהם שותים, ולא על הקלוריות שהם אוכלים", מסבירה ד"ר קאוסל. "אם אתם חולי סוכרת, אתם נמצאים 'סנטימטרים' מהקצה בכל מה שאתם עושים", היא מזהירה. "פעילות גופנית שאינה מתאימה, סיגריות או עשן כלשהו, זיהומים, אכילת מזונות לא מותאמים, ואפילו משקאות שאינם מתאימים - כולם מביאים אתכם אל הקצה. אז המחקר הזה מראה שאנחנו צריכים להיות זהירים יותר עם החולים הסוכרתיים".