חוקרת מוח: "הרגשות שלכם קובעים את המציאות שלכם"
החיים שלנו, אומרת חוקרת מוח, מושפעים מהבחירה שלנו על מה להתבונן והאם להיאחז בסיפורים שליליים או בסיפורים חיוביים
- שירה דאבוש
-
אא
לכולנו יש בתוכנו פחדים, ורבים מהם הם פחדים מהעתיד הלא נודע. לדברי חוקרת היחסים החברתיים, ד"ר מרסיה ריינולדס (באנגלית: Marcia Reynolds), "הנגיף האמיתי הוא מה שאנו משערים שיקרה בעתיד, שמפחיד אותנו הרבה יותר מהאמת שעומדת בפנינו".
לדבריה, גם אם הפחדים שלנו נובעים מסיבות אמיתיות, הם מתחילים להיות הרסניים כאשר אנחנו "מדמיינים את מה שיש בחוץ". עוד היא מסבירה ואומרת, כי ככל שנדע פחות ופחות וודאות תהיה בחיינו, כך אנחנו מדמיינים את הגרוע ביותר ומאמינים שהוא באמת קיים".
בתקופת הקורונה יצרה ד"ר ריינולדס מצגת מיוחדת, שבה שיתפה עם מטופליה טיפים להתמודדות מול הנגיף. לדבריה, רובם ככולם "נטו להיאחז בסיפורים השליליים ששמעו בתקשורת או מחברים, ולא הפסיקו לדבר על הפחד למות, גם כאשר הם היו בריאים כמו שור.
"המוח שלכם פשוט בנוי עם רגישות גדולה יותר לחדשות לא נעימות", היא מסבירה ומצביעה על כך שהסיבה נעוצה ברגשות שלנו. "הרגשות שלכם מעצבים את המציאות שלכם. מה שאתם מתמקדים בו הופך לסיפור של חייכם. כאשר אתם מפחדים, מה שאתם שופטים כמציאות מצטמצם וחוסם את מה שעוד יכול להיות נכוון ואפשרי. במקום שבו יש לנו רגשות חזקים אנו עלולים לשטות בעצמנו".
אז מה לגבי מחלות, תאונות דרכים והשפעה של גורמים כלכליים ואחרים על חיינו? הרי יש גם סיבות מציאותיות שבגינן אנחנו מפחדים. אך לדברי ד"ר ריינולדס - ההפך הוא הנכון. "אתם בוחרים במה להתמקד - בטוב או ברע. גם אם אתם מוקפים בלי סוף בסיפורים לא טובים, תמיד אפשר לחפש את הטוב ולהתמקד בו. גם אם יש תאונות, מחלות, בעיות ואנשים רעים - תמיד תמצאו חסד ואנשים שמתאוששים ועוזרים זה לזה למצוא אושר, אפילו בחושך. אתם חיים לפי הסיפורים שאתם מאמינים בהם, ומספרים לאחרים", היא מסכמת.