האם מערכות היחסים שלנו יכולות להשפיע על הבריאות הפיזית שלנו? רופאה אמריקנית קובעת שכן
למרות שהמשימה לשמור על קשרי משפחה וחברות חזקים וטובים אינה קלה רוב הזמן - חשוב לעשות זאת, שכן בכך תלויה הבריאות שלנו
- שירה דאבוש
-
אא
האם מערכות היחסים שלנו יכולות להשפיע על הבריאות הפיזית שלנו? רופאה בשם ד"ר לואיז צ'אנג טוענת שכן. לדבריה, מחקרים שנערכו בחודשים האחרונים מצאו, כי היכולת שלנו להרגיש אהבה ואינטימיות היא הדבר ששומר עלינו יותר מכל.
"מחקר אחר מחקר מראה שבדידות היא גורם מסכן למחלות פיזיות, ושלמערכת יחסים טובה יש השפעה חיובית על כל תחומי חיינו, הנפשיים והפיזיים כאחד", היא אומרת. "מערכות היחסים שלנו משפיעות במיוחד על בריאות הלב, בצורה חד משמעית".
במאמר מקצועי וחשוב כותבת ד"ר צ'אנג, כי למרות שהמשימה לשמור על קשרי משפחה וחברות חזקים וטובים אינה קלה רוב הזמן - חשוב לעשות זאת, שכן בכך תלויה הבריאות שלנו.
"בקרו חברים, בקרו בני משפחה ואל תקלו ראש בזה", מסבירה ד"ר צ'אנג. לדבריה, שמירה על מערכות יחסים בריאות גם בזמנים קשים, היא ערובה לכל צרה. "רבים מאיתנו עובדים מאוד קשה, ומתקשים למצוא זמן לתחזוקת קשרים. בטווח הרחוק זה הפסד ונזק גדול עבורנו. יצירת קשרים חדשים עם אנשים שיש להם אורח חיים דומה, יכולה לעזור לכם להרגיש שמישהו מבין את האתגרים היומיומיים שלכם. הקדישו זמן לביצוע שיחות טלפון או מייל".
ולא רק במערכות כלליות העצות הללו פוגשות אותנו, כי אם גם בזוגיות עצמה. "עבור רבים מאיתנו קל לנו 'לברוח' אל עצמנו כשאנחנו גרים ביחד, אבל זה לא נכון. מומחים שבדקו את זה מצאו, כי זוגיות של הקשבה אמיתית מפחיתה קונפליקטים בין בני הזוג, מגבירה את האמון ומובילה לשותפות מספקת יותר. הקשבה אולי נשמעת משימה פשוטה, אך היא דורשת הרבה יותר מאשר להיות באותו חדר בזמן שהחצי שלכם מדבר. אותתו שאכפת לכם: כבו את הטלוויזיה, שימו את מכשיר הטלפון רחוק מכם, והראו שמה שבן הזוג אומר, גם אם הדברים פחות לרוחכם, או אפילו מופנים נגדכם, חשובים. אם תקשיבו היטב, סביר יותר שתבינו את הבעיה ותמצאו דרך לעזור".