עוגיות יקיר - העוגיות של המפקד
זהו סיפור עוגיות הנוטלה של צופיה דרי, קונדיטורית מתוקה מטבריה שבעלה סגר כמה חודשים במילואים. בכל גיחה חזרה לשטח היא הפקידה בידיו קופסה של עוגיות חמאה בסגנון סנדוווץ במילוי נוטלה וקינדר מצופות באגוזי לוז מסוכרים, שהפכו להיות הדבר הכי מבוקש בבסיס
מה עושה אשת מילואימניק שמגלה שהמפקד של בעלה כל כך אוהב את העוגיות שלה, שהוא מרשה לעצמו כל יום לאכול עוגיה אחת בלבד כדי שהן לא יגמרו? כמובן שמכינה לו קופסה משלו.
זהו סיפור עוגיות הנוטלה של צופיה דרי, קונדיטורית מתוקה מטבריה שבעלה סגר כמה חודשים במילואים. בכל גיחה חזרה לשטח היא הפקידה בידיו קופסה של עוגיות חמאה בסגנון סנדוווץ במילוי נוטלה וקינדר מצופות באגוזי לוז מסוכרים, שהפכו להיות הדבר הכי מבוקש בבסיס. כדי למנוע חיסולים מיותרים הסמ"פ שמר אותם בטנק ובכל יום הרשה רק עוגיה אחת, עד שיום אחד הן נמצאו ע"י המפקד השני שהחליט לזלול את כולן, ולגרום לתקרית צבאית דרמטית.
כפי שהבנתם, כשמכינים את העוגיות האלה צריך להכפיל כמויות ואף לשלש, בטח אם החלטתם, כמו צופיה, לשלוח אותם לבסיס. וזה בדיוק מה שצופיה עשתה בפעם הבאה, כולל להכין קופסה מיוחדת אך ורק למפקד. מוכנים? צאו לדרך.
רכיבים
לבצק פריך:
- 80 גרם קמח
- 40 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה רכה
- 20 גרם אבקת שקדים
- חצי ביצה בגודל M
למילוי:
- ממרח נוטלה
- ממרח שוקולד לבן \ ממרח קינדר
לציפוי:
- קרוקנט לוז (שנקרא גם ברס לוז, שברי אגוזי לוז מסוכרים)
אופן הכנה
- הניחו בקערה חמאה רכה ואבקת סוכר וערבבו היטב.
- הוסיפו ביצה וערבבו היטב.
- הוסיפו מלח, קמח שקדים וקמח וערבבו עד להתגבשות בצק
- הוציאו את הבצק לנייר אפיה, הניחו נייר נוסף מעליו ורדדו לעובי של כ- 1 ס"מ. הניחו את הבצק יחד עם הנייר על מגש שטוח והכניסו להקפאה בשוק פריז למספר דקות.
צילום: צופיה דרי - כאשר הבצק קפוא, קרצו עיגולים והניחו על מגש עם נייר אפיה.
- אפו בחום של 170° עד להזהבת הבצק.
חשוב- לא לשרוף את הבצק אך גם לא להוציא אותו לפני הזמן.
צילום: צופיה דרי - מלאו את העוגיות בממרח נוטלה+ ממרח שוקולד לבן/ קינדר וסגרו עם עוגיה נוספת.
צילום: צופיה דרי - העבירו בתוך כלי עם קרוקנט כך שידבק לשוקולד שבקצוות
צילום: צופיה דרי - ויאללה, להכין קפה. בתיאבון!
צילום: צופיה דרי