המחקר מוכיח: אמצעים יזומים יכולים למתן את הירידה בזיכרון, שנגרמת בשל הגיל

לא כל אדם שמתבגר יחווה בהכרח התדרדרות בזיכרון. יש פעולות שאנחנו יכולים לעשות כדי לשמר את יכולות הזיכרון שלנו, והן קשורות לאורח החיים שאנו מאמצים

בעוד שמחקרים מצביעים על מגמה של ירידה בזיכרון עם הגיל, אמצעים יזומים יכולים למתן את הירידה: שינה טובה יותר, אכילת תזונה בריאה ופעילות גופנית עשויים להגן מפני בעיות זיכרון.

"תהליך הקידוד, האחסון ושליפת תמונות מהזיכרון כרוך בחלקים מרובים של המוח, אך חלק מהאזורים הרלוונטיים ביותר כוללים את קליפת המוח, ההיפוקמפוס (אחסון לטווח ארוך), האמיגדלה (במיוחד זיכרונות טעונים רגשית) והמוח הקטן", אומר הרופא האמריקני אוסטין פרלמוטר (באנגלית.

האם כל אדם שמתבגר יחווה בהכרח התדרדרות בזיכרון? לדברי ד"ר פרלמוטר, המחקר לא הוכיח שכך. מה שהוא כן הוכיח זה שיש גם יש פעולות שאנו יכולים לעשות כדי לשמר ולשפר את הזיכרון שלנו, והן קשורות לאורח החיים שאנו מסגלים לעצמנו.

בראש ובראשונה, חשוב לדעת כמה אתם ישנים. "מחקרים מראים ששינה חיונית לגיבוש זיכרון לטווח ארוך, ואיכות שינה ירודה לטווח ארוך קשורה לסיכון גבוה לפתח דמנציה".

הנושא הבא על הפרק הוא סוג התזונה שלכם. כאן נשאלת השאלה כמה שמן זית אתם צורכים, כמה אגוזים וזרעים, פירות וירקות טריים, דגים ועופות שמכילים שמן אומגה 3 ועוד. 

דבר נוסף שיש לתת עליו את הדעת הוא התנועה. עד כמה אתם עסוקים בתנועה ביום יום שלכם? האם יש לכם פעילות גופנית סדירה וקבועה? "פעילות גופנית קבועה הוכחה כמיטיבה עם פעילות המוח", מסביר ד"ר פרלמוטר, ומוסיף, כי היא עשויה להיות גם אחת ה'מגנים החזקים ביותר' מפני התפתחות אלצהיימר.

מספרי טלפון, כתובות ואפילו מפות דרכים שלימות שסימנו את הדרך מפה לשם - בעבר יכולנו לזכור. אז מה קרה לזיכרון הפשוט הזה כיום? מדוע אנחנו לא מסוגלים לזכור מספרי טלפון ונזקקים לשמור אותם בזיכרון של מכשיר הטלפון? הסיבה, לדברי ד"ר פרלמוטר, היא תרגול. "כל מיומנות שלא תתרגלו אותה שוב ושוב, פשוט תישכח לכם. כדי לשפר את הזיכרון לטווח הארוך חשוב ליצור תרגול קבוע ומשימות שקשורות לזיכרון", הוא קובע.

תגיות: זיכרוןחיזוק הזיכרוןמתחסטרס

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}