פרספקטיבה מעניינת: מה הקשר בין מערכות היחסים שלנו ל… ריקוד?

אם כל מערכת יחסים דומה לריקוד, יש צעדים שפשוט כדאי לא לעשות. למשל: לא משנה כמה אתם יפים או מקסימים, אי קיום הבטחות תמיד יקלקל את הדינמיקה במערכת היחסים

אם תסתכלו סביבכם תוכלו לזהות כל מיני מערכות יחסים בחייכם. האם ייתכן שלכולן ישנו מכנה משותף אחד?

הפסיכותרפיסטית טארה דאנני  אומרת שאם נשווה את מערכות היחסים שלנו לריקוד, ההרגלים שלנו הם שיהפכו ל'מהלכים המנחים שלנו'. "מהניואנסים העדינים של האינטראקציות היומיומיות ועד למחוות הגדולות, ההרגלים שלנו מעצבים באופן מורכב את האופן שבו אחרים רואים אותנו, ויוצרים היבט מכריע בהתנהגות אנושית, המשפיעה על איכות הקשרים שלנו".

לדבריה, הרגלים מסוימים יכולים לשפר או להפחית את האטרקטיביות שלנו - ללא קשר למראה הפיזי שלנו. "בעוד שהמראה הפיזי שולט לעתים קרובות בתפיסת האטרקטיביות שלנו, האישיות והפעולות שלנו ממלאות גם תפקיד מהותי. למשל, הזנחת התחייבויות שהתחייבנו אליהן, גם אם הן 'קטנות'. היות ולכולנו יש התחייבויות רבות מדי יום, חלק מהן, בפרט הקטנות שבהן, חומקות בין הסדקים של החיים שלנו, אבל המשמעות של זה רחוקה מלהיות חסר משמעות. בין אם מדובר בהתחייבות גדולה ובין אם מדובר בהסכמים קטנים - לאורך זמן הם פוגשים באמון ובאמינות, ומאותתים על חוסר התחשבות באחרים. רוב האנשים יאבדו את הסבלנות שלהם, ולא יהיו כל כך סבלניים כלפי טעויות כאלה, והאפקט המצטבר עלול ליצור אווירה של אי ודאות ואכזבה בקשרים אישים ומקצועיים", מסבירה דאנני.

חלופה בריאה יותר כרוכה בהימנעות מהבטחות, במיוחד כאלה שלא ניתן לקיים. "תעדיפו יושרה פנימית על פני הבטחות שווא שכל מהלך בהן יהיה שגוי מראש. שימו לב למה שאתם מבטיחים, וקיימו את ההבטחות שלכם כי מחקרים מראים ששילוב מיומנויות כאלה תורמים לויסות עצמי ולהרגשה של הערכה ואהבה כלפיכם, במערכות היחסים הקיימות שלכם".

אם הנסיבות מונעות מכם לקיים את ההבטחות שלכם - שגרו התנצלות לצד השני. "ההתנצלות לא רק תתקן את המצב אלא גם תתרום למוניטין חיובי, ותהפוך את הקשרים החברתיים והמקצועיים שלכם לחזקים וטובים יותר", היא מסכמת.

תגיות: מערכות יחסיםריקוד

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}