האם מצוקה רגשית מתרחשת רק אצל מי שחווה טרור בפועל?

מי שחווה טראומה באופן ישיר יושפע באופן עז יותר, אולם גם מי שחווה טראומה משנית, באמצעות חשיפה לתקשורת, יכול להקלע למצוקה לא פשוטה

על פי סקר שנערך ב-New York Times, האמריקאים מפחדים כיום מהטרור יותר מאשר פחדו בכל שלב מאז פיגועי ה-11 בספטמבר 2001.

כפסיכולוגית שמתמחה במתח על רקע טרור, ג'ואן קוק מסבירה, כי "להזדהות עם סבל של אנשים אחרים יכול להיות ערך מסוים, אבל היא הופכת לבעיה כשאנשים מאבדים יכולת לתפקד או מוצפים יתר על המידה מהדברים ה'רעים' שמתרחשים בחוץ".

לדבריה, כשניצולי טראומת טרור פוגשים באירועים נוראיים שקורים בעולם, כדוגמת הטבח במסיבה בדרום, הם חווים את הטראומה שבה היו מחדש, וזה עלול לעורר בהם הפרעת דחק פוסט טראומטית. כתוצאה מכך הם יסבלו מסיוטים, ובד בבד תתפתח בהם תודעת 'מסכנות' שיושבת על תאוריה שבה העולם הוא מקום מסוכן שמכיל רק אנשים רעים.

התחושה הזו, למעשה, משפיעה גם על אלו מאיתנו שלא חוו טראומה פיזית, אלא גם טראומה ריגשית. "התגובות של נפגעי טראומה שונות מאלו של אנשים שלא חוו טראומה ממקור ראשון, אבל אין אפשרות להפחית את המצוקה הרגשית שישנה גם כאן", מסבירה קוק. לדבריה, ככל שאנו מחוברים יותר ויותר לחדשות ולעדכונים, כך הסיכוי שלנו לחוות מצוקה ריגשית, גדלה.

המצוקה הזו יכולה לבוא לידי ביטוי באמצעות עייפות, חוסר אונים, הסתגרות, פחדים שמובילים לשיתוק תפקודי ביום-יום, עצבנות יתר וחוסר מעש.

אז מה עושים?

התחילו לצרוך פחות מדיה, ולדלג על סרטונים מפחידים ומלחיצים. אתם אולי צריכים להיות 'מעודכנים', אבל לא בכל דבר ולא בכל מחיר.

תגיות: טראומהמצוקה רגשיתהתמודדות

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}