הקרמשניט של עמית, הפרמדיקית הגיבורה מקיבוץ בארי

בהשראת פרויקט 'מתכון לזכרון', אנחנו מספרים על מתכוני דגל של חללי המלחמה. והפעם: על עוגת הקרמשניט שהייתה כל כך אהובה על עמית מן, הפרמדיקית שנלחמה להציל פצועים עד נשימתה האחרונה

ב-7.10 עמית מן הייתה פרמדיקית תורנית בקיבוץ בארי. במשך כל אותו הבוקר הייתה נצורה במרפאה של הקיבוץ שם נלחמה כדי להציל את החיים של הפצועים שזרמו אליה. היא טיפלה במסירות באמצעיה המועטים תוך כדי שהיא לא מפסיקה לשלוח קריאות לעזרה. בהקלטה האחרונה ששלחה למשפחתה נשמע ירי של מחבלים שפרצו למרפאה, ואז נותק הטלפון. רק לאחר שעות ארוכות התגלתה על רצפת המרפאה על ידי חיילי צה"ל.

עמית מן היא אחת ההרוגות המזוהות ביותר עם מלחמת "חרבות ברזל" (או שמא מלחמת בראשית?). הסיפור שלה התפרסם במספר כתבות שוברות לב, בהן לא היה ניתן שלא להתאהב בשאפתנות, בכשרון ובמסירות המוחלטת למטופלים שלה, ונגע בי עמוקות.

בהשראת פרויקט "מתכון לזכרון" החלטתי להקדיש חלק מהטורים שלי בשנה הקרובה  למתכוני דגל של חללי המלחמה, כאלו שהכינו או אהבו במיוחד, והיה זה אך טבעי שאתחיל דווקא בה.

לצורך הטור יצרתי קשר עם אחותה, חביבה מן, שבחרה במתכון קלאסי לקרמשניט.

"עמית מאוד אהבה אוכל:)

קשה לבחור מאכל אחד, אבל בחרנו בעוגת קרמשניט, שהיא ממש ממש אהבה".

 

זה המתכון:

רכיבים

2 שמנת מתוקה להקצפה

חבילה וחצי אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב

חבילת בצק עלים מופשר או 3 עלי קרמשניט מוכנים (יש בכל סופר)

אבקת סוכר לפיזור מלמעלה

 

הוראות הכנה

אם קניתם בצק עלים, חתכו ממנו שכבות בגודל של תבנית בינונית. פרסו על התבנית נייר אפיה מעליה סוכר, מעליה הניחו את הבצק, מעליה סוכר ומעליה שוב נייר אפיה. לקריספיות של הבצק: הניחות תבנית נוספת מעל. אפו כ-20 דקות בחום של 180-200 מעלות. תזדקקו בסל הכל ל-3 עלים.

אם קניתם עלים מוכנים, חסכתם לעצמכם את השלב הזה.

 

הכנת המלית: מערבבים בקערה את השמנת, אינסטנט פודינג והחלב עד לקבלת מרקם קרם יציב (בערך 5-7 דקות).

מורחים חצי מהקרם על השכבה התחתונה של העלים, מכסים בעלה נוסף ומורחים מעל העלה את החצי הנותר של הקרם.

מכסים בעלה השלישי ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני אכילה.

 

מה בין קרמשניט למילפיי ולנפוליאון?

מדובר באותה עוגה בדיוק. ההבדל נעוץ במדינת המקור. בכל מקום בעולם קראו לה אחרת.

מקור העוגה בעיר נאפולי, היא התפשטה ברחבי איטליה, וזכתה לשיוך "נפוליטאני", משם הגיעה לצרפת שם שובש שמה ל"נפוליאון", על שם הקיסר הצרפתי המהולל.

השם מילפיי אף הוא צרפתי, "מילפיי" בצרפתית "אלף עלים". ההבדל בין שתי הגרסאות: גרסת נפוליאון מכילה שתי שכבות בצק ושכבה אחת של קרם, והשכבה של אלף העלים מכילה שכבה נוספת של בצק ושל קרם.

השם "קרמשניט" התפשט ברחבי ישראל בעקבות העולים מגרמניה ואוסטרו-הונגריה. שם היא נקראה בשם זה שפרושו "פרוסת שמנת".

תגיות: מתכוניםמלחמת חרבות ברזלקרמשניט

האם הכתבה עניינה אותך?

אולי יעניין אותך גם

תוכן חם שלא כדאי לפספס

חדש ב-VLU PLAY
{{ item.duration_text }}